IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Единственото комби Aston Martin Rapide вече е продадено

Машината все пак може да се появи и в серийно производство

Единственото комби Aston Martin Rapide вече е продадено

Лимузината Aston Martin Rapide вече е на само обновена, но и получи сериозна перспектива пред себе си – да се продава като комби. На автосалона в Женева британската компания показа именно такава версия на машината. Концеупталният модел е създаден съвместно с италианското ателие Bertone.
Единственото комби Aston Martin Rapide вече е продадено
Всъщност, в случая не става дума точно за концепт, тъй като показаният прототип е напълно готов за експлоатация и дори вече си има нов собственик. На въпроса „Колко е платил той за да притежава уникалната кола?”, отговорът на представителите на Aston Martin бе многозначителен: „Много”.

Именно по тази причина английската фирма и италианското ателие за дизайн преговарят за започването на производството на малка серия от този модел. При това в случая става дума за вече готови и купени Rapide, които ще бъдат превърнати в комбита в работилниците на Bertone.

Самият обновен Rapide (след фейслифта той се казва Rapide S) може да се познае по решетката на радиатора, аеродинамичните елементи от карбон и новия спойлер в задната част. Голямата новост обаче е при мотора – 12-цилиндровият двигател с обем 6.0 литра вече развива 558 к.с., което е с 81 к.с повече от досега. Въртящият момент също е нараснал – от 600 на 620 Нм.

Всичко това води и до малко по-бързо ускорение от 0 до 100 км/ч. То вече отнема 4.7 секунди срещу 5.1 секунди при предишната версия. Роля за това играе и пренастройката за системата за стабилизация, както и адаптивното окачване.

Снимки: Aston Martin

0 от 500