IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti показа Q50 с двигател на Mercedes-Benz

Разходът при дизеловия седан е едва 4.4 л/100 км.

Infiniti показа Q50 с двигател на Mercedes-Benz

Компанията Infiniti избра автосалона в Женева, за да покаже пред публика своя седан Q50 с 4-цилиндров дизелов двигател на Mercedes-Benz.
Infiniti показа Q50 с двигател на Mercedes-Benz
Дизеловата модификация разчита на 2.2 литров агрегат с директно впръскване на горивото. Той разполага с мощност от 170 к.с. и въртящ момент от 400 Нм. Моторът може да работи както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и със 7-степенен автомат.

От 0 до 100 км/ч дизеловото Q50 ускорява за 9 секунди. Максималната скорост на седана е 230 км/ч, а средният разход на гориво - 4.4 л/100 км.

Според представители на японския производител, скоростната кутия и германският двигател са били доработени от инженерите на Infiniti за „получаване на характеристики, съответстващи на динамичния характер на автомобилите на марката”. Каква обаче е модернизацията, японците не уточниха.

Освен това, в Женева бе показана и версията на Infiniti Q50 с хибриден агрегат с мощност 364 к.с. Той позволява на седана да ускори от 0 до 100 км/ч за 5.5 секунди. В агрегата влизат 3.5 литров V6 бензинов двигател, електромотор с мощност 67 к.с. и 7-степенна автоматична скоростна кутия. Средното потребление на гориво е 6.2 л/100 км.

Хибридът се предлага както със задно, така и със задвижване на четирите колела, докато дизеловата версия е достъпна единствено със задно предаване.
 

Тагове: infiniti q50
0 от 500