IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

3 броя за по 3 млн. евро

Lamborghini Veneno се появи в Женева

3 броя за по 3 млн. евро

Една от най-големите звезди на тазгодишното изложение в Женева е Lamborghini Veneno. Този високотехнологичен модел е създаден по случай 50-годишнината на марката, като ще бъде произведен в само три екземпляра. Veneno е автомобилът, в който Lamborghini влага своя опит при създаването на суперспортни коли, трупан в продължение на 5 десетилетия.
3 броя за по 3 млн. евро
Както всички автомобили на марката, и този носи името на знаменит бик. Veneno е кръстен на скандален бик, който ранява смъртоносно Хосе Санчес Родригес по време на корида през 1914 г. От Lamborghini описват своя убиец като "шедьовър от въглеродни влакна, който има изключителна динамика и оптимална притискателна сила, с минимално съпротивление."

Всеки един елемент по купето на Veneno има специална роля в аеродинамиката на колата, дори челните светлини. Конструкцията и тялото са създадени от подсилени с въглеродни влакна полимери (CFRP), което позволява на този модел да постигне тегло от 1450 кг. - 125 килограма по-малко от Aventador.

Именно от Aventador е зает двигателят на Veneno. Високооборотното V12 чудовище с обем 6.5 литра обаче е доработено и доставя с 50 к.с. повече. Агрегатът с атмосферно пълнене вече генерира 750 к.с. Трансмисията е автоматична с два съединителя и седем степени ISR, като задвижва четирите колела. Скорост от 100 км/час се достига за само 2.8 секунди, като колата продължава да набира чак до 355 км/час. А това я прави най-бързата в историята на Lamborghini.

Ултраспортните характеристики обаче не бива да ви подвеждат. Салонът на Lamborghini Veneno е оборудван максимално комфортно с висококачествена кожа. Корите на седалките са от карбон, а някои елементи са покрити с тъкан от въглеродни влакна.
3 броя за по 3 млн. евро
Любопитен елемент в дизайна на екстериора е знамето на Италия. То ще стои единствено върху колата на снимките, която е прототип. Трите екземпляра, които предстои да бъдат произведени, ще носят по само един от цветовете - зелен, бял и червен.

Както споменахме по горе, Lamborghini Veneno ще бъде произведен в само три екземпляра. Цената на всеки един от тях е 3 млн. евро. Дали това е много или малко - е без значение. И трите екземпляра вече са закупени от колекционери.

Тагове: lamborghini veneno
0 от 500
  • #15
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Audi fen :D Oтново били наказали. Нали се сещаш че твой те хора от ваг не съм им дали ида бутна скиците камули да правят нещо ламбото същото и с бугати. Така че не се радвай много ам ауди да вземат да изкарат нещо сносно не *** като r8
  • #14
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    audi fen ти си ид*от момко, прочети хубаво другата статия и виж, че и вейрона не стъпва на малкия пръст на ферарито. 0-300 -> 15 секунди, Вейрон 0-300 20 секунди. В проценти да ти ги сметна ли ? МНОГО Изостава. хайде сега се скрий да поплачеш
  • #13
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Е като идва времето на Вейрон 2 над 1200 коня ли ще го направят ? Над разход достатъчно голям, че да ти свърши за 40 км бензина ли? По-добре да отидат в америка и да вземат акъл от техните драгстери, че то друго за напомпване не им остана. Пак им преподават урок от Италия -- ФЕРАРИ смачква надеждите на ВАГ за каквото и да било намесване сред големите.
  • #12
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    това не е правено от нормални хора.ферарито е невероятно , това не е от тая планета.неможе да се сравняват.трябва да сме щастливи че ги има и двете.автомобилно изкуство.
  • #11
    13 rate up comment 6 rate down comment
    До Ауди фен ( преди 11 години )
    Ще имате 219 победи във Ф1..., а стига бе :)))
  • #10
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Аман от олигофрени ( преди 11 години )
    Ламборджини отново,за кой ли път избиха рибата!!!
  • #9
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Audi fan ( преди 11 години )
    Чакай, чакай bro.Новата история се пише сега. ПИШЕ СЕ ОТ VAG;-)Идва времето на Veyron 2 а Lambo едва ли ще останат само с Aventador;-)
  • #8
    9 rate up comment 5 rate down comment
    До Ауди фен ( преди 11 години )
    Как с какво ви наакват...?!- с история :)))
  • #7
    9 rate up comment 21 rate down comment
    Audi fan ( преди 11 години )
    Охи с кво ни наакаха Фиат че не се сещам с около 200коня отгоре кола с по бавно ускорение и еднаква top speed. А на писта 100% го шамаросва Ламбото тоя Феят Купе;-)
  • #6
    16 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ферари ви наакаха :)))