IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Golf става хибрид

Golf plug-in hybrid има 204 к.с. и харчи 1.5 л/100 км

Volkswagen Golf става хибрид

След като представи напълно електрическата версия на Golf, немската компания Volkswagen разкри подробности и за хибридната модификация на най-продаваната кола в Европа. Volkswagen Golf plug-in hybrid е базиран на седмото поколение на автомобила и ще стъпи на пазара през следващата година, твърди английското издание Аutocar, позовавайки се на свои източници в компанията.
Volkswagen Golf става хибрид
Volkswagen Golf. Снимка: Volkswagen

Golf plug-in hybrid залага на същата хибридна система, която познаваме от Audi A3 e-tron plug-in hybrid. Това означава, че моделът използва 1.4-литров TFSI двигател, доставящ 150 к.с., и електромотор с мощност 102 к.с. Трансмисията е с два съединителя и шест степени e-S tronic, а задвижването е към предните колела.

Общата мощност на хибридната система достига 204 к.с. и 350 Нм, благодарение на което колата ускорява от място до 100 км/час за 7.6 секунди и може да развива 222 км/час.

Според информацията Golf plug-in hybrid, чиито батерии могат да се зареждат в електрическата мрежа, изразходва едва 1.5 литра бензин на 100 километра пробег (35 г/км СО2). Само на електричество моделът може да измине 50 километра, а максималната скорост в този режим е 130 км/час.

Очаквайте още подробности

0 от 500
  • #14
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Поне едно е сигурно от сега: с тези си твърдения и проекти ВАГ ще губят позиция след позиция. Отлично!
  • #13
    21 rate up comment 3 rate down comment
    PLug OUt hybrid ( преди 11 години )
    То тва ще е plug-out хибрид. Т.е. даже няма нужда да се зарежда от никъде. Ще пречиства околната среда и като пръднеш в купето навън ще излиза ухание на пролетни цветя. Фолк ваген обаче няма да го пускат сега защото още не му е дошло времето. Въздухът в градовете все още бил твърде чист и нямало да има смисъл...
  • #12
    15 rate up comment 5 rate down comment
    яверт ( преди 11 години )
    Germany - къде го тоя голф дето харчи 1.5 бе? ти виждал ли си го? то и грейт уол могат да напишат, че имат хибрид дето връща бензин от резервоара ама не го пускат в продажба щото не му било дошло времето. какви са тия приказки за малки деца?!?
  • #11
    6 rate up comment 6 rate down comment
    до алфист ( преди 11 години )
    Ти на "какво" си "алфист";-стар Fiat или оше по-стара Lancia?A,не,ти си от онези 2000 които ще си купят евентуално 4С.
  • #10
    7 rate up comment 22 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    то аз и не искам и не бих си купил хибрид.това е за тия дето са фенове на тая техника.и демонстрация за технологично превъзходство.точно когато трябва-пазара има търсене ,макар и ограничено-фв удрят.и както винаги-яко.което личи от данните.но то стана ясно още на льо-ман.това е колата-фолксваген.казано е ясно,какво не е ясно?
  • #9
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Да с тази разлика, че VW само говорят, а нямат такъв модел на пазара, а Тойота от 10 години го продават. Фолксваген в немскен кофен.
  • #8
    6 rate up comment 28 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    Golf plug-in hybrid има 204 к.с. и харчи 1.5 л/100 км.Общата мощност на хибридната система достига 204 к.с. и 350 Нм, благодарение на което колата ускорява от място до 100 км/час за 7.6 секунди и може да развива 222 км/час./Toyota Auris Touring Sports ускорява от 0 до 100 км/ч за 10.9 секунди, а максималната му скорост е 180 км/ч. DAS ***.ФОЛКСВАГЕН ЗАВИНАГИ.
  • #7
    9 rate up comment 5 rate down comment
    алфист ( преди 11 години )
    замислям се за тоя голфама ми се струва че ще харчи повече от моята колатя ми дава на всеки 100 км,20 лв-отварям само капачката и ми стърчат....нови,новиничкина всеки 500 км,точа по 50 литра нафта и я продавам на тиражийтеведнъж в месеца ходя иииииииии зареждам цистерните на 1 бензиностанциятъй че от тоя голф аз файда нямамаз ще си карам моята машинка за горивоа вие-голф:)
  • #6
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Жълта преса ( преди 11 години )
    Разход 1.5л? Това на място ли е? Струва ми се, че някой от VW е препил с литър и половина водка :)
  • #5
    23 rate up comment 5 rate down comment
    патрашкова ( преди 11 години )
    поредната порция клюки. VW Press Тези издават и жълти вестници май!