IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Golf става хибрид

Golf plug-in hybrid има 204 к.с. и харчи 1.5 л/100 км

Volkswagen Golf става хибрид

След като представи напълно електрическата версия на Golf, немската компания Volkswagen разкри подробности и за хибридната модификация на най-продаваната кола в Европа. Volkswagen Golf plug-in hybrid е базиран на седмото поколение на автомобила и ще стъпи на пазара през следващата година, твърди английското издание Аutocar, позовавайки се на свои източници в компанията.
Volkswagen Golf става хибрид
Volkswagen Golf. Снимка: Volkswagen

Golf plug-in hybrid залага на същата хибридна система, която познаваме от Audi A3 e-tron plug-in hybrid. Това означава, че моделът използва 1.4-литров TFSI двигател, доставящ 150 к.с., и електромотор с мощност 102 к.с. Трансмисията е с два съединителя и шест степени e-S tronic, а задвижването е към предните колела.

Общата мощност на хибридната система достига 204 к.с. и 350 Нм, благодарение на което колата ускорява от място до 100 км/час за 7.6 секунди и може да развива 222 км/час.

Според информацията Golf plug-in hybrid, чиито батерии могат да се зареждат в електрическата мрежа, изразходва едва 1.5 литра бензин на 100 километра пробег (35 г/км СО2). Само на електричество моделът може да измине 50 километра, а максималната скорост в този режим е 130 км/час.

Очаквайте още подробности

0 от 500
  • #24
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Както се говори, че Рено ще ги купуват, заедно с всичките им марки, може това недоносче да отпадне още преди да е излязло.
  • #23
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ЩЕ,ЩЕ. Само че като влезеш в магазина нямат нищо. Нищо ,че разглобяват Тойоти хибриди от години, но не могат още да се научат. В момента Тойота продава Приус Плъг ин с разход 2/100 и то в продажба, до другата година ще изкарат 4-то поколение Приус и Фолксваген пак остават със старата разглобена Тойота в гаражите си.Ами те японците пуснали 4-та генерация. Хаха
  • #22
    20 rate up comment 5 rate down comment
    Дифорс Валвматиков ( преди 11 години )
    Трябва някой да е ***, за да си мисли, че Тойота не могат да извадят от двигател 1,8 л повече от 99 кс. Целта на японците е не най-бързия хибрид, а най-добрата комбинация от качество, бързина и разход на гориво. Качеството си проличава от вече 150 000 километров тест на Приус III, който до сега има изгоряла само крушка на регистрационния номер. Твърде вероятно е за този пробег Голф хибрид да смени минимум двата съединителя на DSG (консуматив), двигателя и обичайните други проблемни неща.
  • #21
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Дифорс Валвматиков ( преди 11 години )
    Това 1.5 л на 100 км е само при положение, че батерията е заредена напълно, не се шофира на високи обороти, спрян климатик и някои други условия и важи за първите 100 км. След това разхода става минимум 2-3 пъти по-висок. Бензиновия двигатял 1.4 TFSI с 150 кс, в комбинация с електрически, дава много добро ускорение, но ще съкрати много живота на автомобила. В статията за качество при марките в АутоБилд се твърди, че живота на тези двигатели е около 150 000 км, макс. 200 000.
  • #20
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    На вниманието на всички супер задръстени прости ***,които не са излизали от собственото си село.Немците само едно нещо могат да пуснат,това е донос в полицията срещу комшията си.И крайно време е *** задръстени наивници да не си казват просташкото мнение,без да са ходили по широкия свят.
  • #19
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Абе незнам дали ще е допотопен ама хем ще върви много повече от Приус хибрид, хем и ще харчи много по-малко.
  • #18
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Олеееееееееееееее,е това ще бъде най-допотопния хибрид на вселената,сигурно ще работи с 4 батерий по волт и половина.Сигурен съм,че Албанците ако пуснат хибрид ще бъде хиляди пъти по съвършен от тези мазни пръдливи,напити дърводелци.
  • #17
    5 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Дошо това че за "технологичните" японци това е фантастика не означава че немската технология е невъзможна, повярвай ми след като излезнат икономичните немски хибриди, Тойота много бързо ще се научи да прави такива, след като разглоби няколко немски хибрида. За японците тавана е 99к.с. и 5,5 литра разход. Хайде 3,5 литра по книжка, нищо че във всички тестове не е свалила под 5,5литра. Вероятно и Голфа няма да свали под 3 литра, но е модерно да се отчита разход със специални гуми на специален път.
  • #16
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не ми харесва.
  • #15
    15 rate up comment 5 rate down comment
    истината ( преди 11 години )
    Хахаха, ВАГонетките за пореден път избиват рибата с някакви фантастични новини за неща, които ЩЕ пущат. Заострете вниманието си на частицата за бъдеще време "ЩЕ". Тя винаги преобладава в новините за технологичните новости на компанията. Чудя се кой още им се вързва, но явно има балъци, които вярват.