IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заради повреда французин пътува с 200 км/час, докато горивото му свърши

Спирачките на неговото Renault Laguna отказали, а колата сама давала газ

Заради повреда французин пътува с 200 км/час, докато горивото му свърши

Френски шофьор прекара повече от час в неуспешни опити да спре автомобила си, който се движил с близо 200 км/ч., пише в. The Guardian. Любопитното е, че неговото Renault Laguna не е било от най-бързите версии на модела, а специална модификация за хора с ограничени възможности - инвалиди.
Заради провреда французин пътува час с 200 км/ч преди да спре
Когато се случва аварията, 36-годишният Франк Лесерф се движил със скорост от 100 км/ч по шосе във Франция. Той се опитал да спре колата, но вместо това тя започнала да ускорява и достигнала скорост от почти 200 км/ч.

След като не успял да спре автомобила, Лесерф се обадил на телефона за спешни случаи и съобщил какъв е проблемът, както и своето местонахождение. Полицаите успели да му организират ескорт, който разчиствал пътя пред него и с висока скорост преминал границата и се озовал в съседна Бегия. В крайна сметка машината останала без гориво и спряла на около 200 км. от дома на французина.

Самият Лесерф не е пострадал, но обяви, че ще съди автомобилния производител. От Renault отказват да коментират случилото се, преди да са излезли резултатите от започналото разследване.

Снимка: Renault

.

Тагове: renault laguna
0 от 500
  • #39
    0 rate up comment 0 rate down comment
    abc ( преди 6 години )
    Съветвам всеки с кола с бутон да си провери на неговата кола как се гаси мотора, за да е подготвен за такива случаи. Може някъде на спокойно и безопасно място да пусне по инерция колата и да пробва с колко цъкания на бутона или задържане за колко секунди ще изгасне.
  • #38
    0 rate up comment 0 rate down comment
    abc ( преди 6 години )
    Тоя определено се е ошашкал. Ако не работят спирачките, тогава изклюваш от скорост, ръчната, гасиш мотора, и т.н.Ако пък е проблем с гръмнало турбо и моторса не може да се изгаси, тогава пък може да се изключи от скорост, спирачки т.н.И на всички коли, които се папалят с бутон се гаси мотора в движение като се дадържи бутона за няколко секунди или с няколко бързи натискания. Производителите са се сетили, че може да ти се наложи да го изгасиш в движение по някаква причина.
  • #37
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Аз притежавам Рено Меган скеник 1.9 дти,и мога да кажа,че спокойно се движи по магистрала хемус със 180-200 км,и не ми е правил проблеми от 10 години
  • #36
    0 rate up comment 0 rate down comment
    пропов ( преди 11 години )
    Това е пълна глупост!Измислица!Има поне три начина да спреш една кола и е невъзможно и трите да се окажат невъзможни по едно и също време.Освен това няма автомобил в този клас,дето да изкара 200 километра или 1 час на пълно натоварване.
  • #35
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Да бе че нали миналата година нямаше дефектна серия компютри на бош които причиниха същия проблем и то в БМВ 7 И хюндай сонати за американския пазар Просто в случея вината е в сафран че са произвели дефектен компютър и да има дело те ще го отнесат
  • #34
    2 rate up comment 1 rate down comment
    debil ( преди 11 години )
    Moita bulka ne iska avtomatik, iska da 4uvstva losta! Sviknala e da dargi vinagi ne6to
  • #33
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ако ги съди, ще спечели делото.Нали един по подобна причина осъди Ауди за 230 000 евро за материални и нематериални щети..
  • #32
    8 rate up comment 7 rate down comment
    godd ( преди 11 години )
    а тези модификация се преработват от външни фирми така ,че е много вероятно самата Рено да няма нищо общо със случилото се. :) На мен на Пассата ми се заклещи *** за газта в стелката и взе да си дава пълна газ.. мисля да съдя Фве :) Тъй де ,аз от де да знам ,че китайските стелки не са подходящи за Пассат. :)
  • #31
    6 rate up comment 6 rate down comment
    godd ( преди 11 години )
    Значи е минал 200км с 200км/ч по време на което е успял да се обади на полицията и да им обясни проблема.ЗНАЧИ, ВЪРВИ КАТО БЯСНА, ГОРИ МАЛКО , МОТОРА ИЗДЪРЖА ГОЛЕМИ И ПРОДЪЛЖИТЕЛНИ НАТОВАРВАНИЯ БЕЗ ДА СЕ ПОВРЕДИ И ПРИ 200КМ/Ч СПОКОЙНО МОЖЕШ ДА ГОВОРИШ ПО ТЕЛЕФОНА КАКТО И ДА СИ КАРАШ ДОКАТО ТИ СВЪРШИ ГОРИВОТО! :)Не знам дали поне една от тия тикви зелените които коментирате ,че Рено били еди к'ви си прочети следното: "специална модификация за хора с ограничени възможности - инвалиди."
  • #30
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Рено...спирачките отказали...мън, мън, мън!