IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia разкри pro_cee'd GT

Хечбекът е с 1.6 литров турбо-мотор с мощност 204 к.с.

Kia разкри pro_cee'd GT

Корейската компания Kia пусна първи официални снимки на „заредената” версия на хечбека pro_cee'd, който е получил индекс GT към името си. Официалният дебют на машината е планиран за изложението в Женева през март.
Kia разкри pro_cee'd GT
Моделът се отличава с новата си аеродинамика и с новата си предната си броня, която прави колата доста по-агресивна. Спортен характер придават и някои допълнителни елементи на екстериора, както и специално подбрания перлен цвят. В същото време дизайнерите са решили да боядисат покрива в черно. А на решетката на радиатора може да се види логото GT.

Освен това Kia pro_cee'd е качена на 18-цолови джанти, а окачването е снижено и по-твърдо. Колкото до двигателя – той е известен още от миналата година. Машината ще разчита на 1.6 литров бензинов турбо-мотор, чиято мощност ще бъде 204 к.с., а максималният въртящ момент – 265 Нм.

За скоростна кутия корейците са избрали 6-степенна механична трансмисия. Благодарение на нея и мотора, „заредения” хечбек ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.9 секунди.

Снимки: Kia

0 от 500
  • #24
    1 rate up comment 8 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Ами щом изписа 1500 символа с обръщения към мен, значи ти най-много се нервиш, че карам такава кола! Пластмаса? Ела да видиш колко малко я има в колата? Отпред има пластмаса само там, където се захващат стъклата и на това, дето се настройват седалките. Останалото е кожа, махагон и метал. Искаш, не искаш, това е положението. И да, още се чудя какъв *** трябва да си да дадеш 40 бона са Сийд, при условие, че в Германия има S280 от 98-*** за 16 000 евро, който е реално НОВ! 27 000 км.
  • #23
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    И още нещо да добавя към правещия се на важен казанлъченец със старата немска колица за 3000 лева! Този,който си купи тази Киа за 40 000 лева може да си купи над 10 такива стари Мерцедеса и да ги предаде на Скрап както се прави навсякъде по света. Хаха,къде си тръгнал да сравняваш тромавия стар морално деградирал мерцедес с нова КИА спорт хеч бе. То знаеш ли къде се намираш изобщо?
  • #22
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Забравих да добавя за Triforce- Що за казанлъшки манталитет е това да си навираш избора на стара немска колица с морално остарял дизайн и технологии при модерна спортна кола. Къде си тръгнал с парахода да се сравняваш с модерните хечове бе. Стой си в спокойни води, не се меси там,където не ти е мястото със старата кошара.
  • #21
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До Triforce ( преди 11 години )
    Трифорс, не знаех,че в Чайката ти няма пластмаси. Да не би да е с метален обков таблото или табло,врати ,скоростен лост и т.н. са ти дялан камък? А, що се правиш на важен със стария немски кош? Дето всичко вътре му е пластмаса! Не се прави на интересен само.Карай си колата от Скрап и не си мисли ,че е хубава само,че ставаш смешен. Старата ти Чайка е толкова бърза колкото и стара Волга.Пък си и приличат.
  • #20
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Добре де, не е лоша колата, но само на мен ли по-старите Кии и Хюндаи (говоря за моделите от 2000-2005) ми харесват повече като дизайн? Тези новите са ми твърде европейски.
  • #19
    3 rate up comment 0 rate down comment
    ( преди 11 години )
    Някои доста налитат на :D Лошо няма, щом ви харесва.
  • #18
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ае слезте на земята кви са тия динамики и глупости ще дърпа с тия 200 коня някой семеен ван туй то или тя била 200 коня за да бъде икономична ами тогава нито е спорта ние хот хеч това е последно нещо което ще гледаш като си купуваш такъв клас автомобил другите марки имат история с повече от над 25 години и разработки ще видим какво ще стане но прекалено прехвалени ми се струват
  • #17
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    На 352 700 километра е. Тия дни става на 353 и ще и ще и сменям маслото. И да, върви си, даже и Еклипс 150 коня го дръпна на старт, а по книжка имат 0.5 секунди разлика в ускорението от 0 до 100. Та за каква КИЯ ми говорите, щом парахода ми от 98-***, тежащ два тона вдига 100 за под 10 секунди?! Една Хонда Сивик ще я пръсне тая Кия, но това е друга тема. Нали сега ме плюете, че карам по-хубава кола от вашите нови пластмасови колички!
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Динамиката е за сметка на разхода и идва от ск. кутия.Последният Пасат 1.6 дизел 105 к.с. 80-120 км/ч го взема за отчайващите 18.3 сек., а Hyindai i40 1.7 също 105 коня го прави за 12.1 сек., това според тест на АБ.Обаче Хюндая харчи с 0.5 / 100 повече.В случая 7.9 сек до 100 е за сметка на по-ниския разход.
  • #15
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    А някой замислял ли се е, дали не са го направили, така че хем да е със спортно усещане хем да не харчи като другите "хот-хеч" модели. Корейците имат доста по-големи и мощни двигатели, които предлагат на други пазари, но следва своя линия на логика и не ги слагат на подобни модели. Така че колицата си е супер красива и с прилична динамика.