IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley се отказа от дизелите в полза на хибридите

Компанията ще бъде готова с такъв автомобил до 3 години

Bentley се отказа от дизелите в полза на хибридите

Компанията Bentley няма намерение да използва дизелови двигатели в своите автомобили, но за сметка на това проявява сериозен интерет съм хибридните технологии. Това заяви на пресконференция в Детройт шефът на фирмата Волфганг Шрайбер (на снимката), цитиран от изданието Autocar.

Bentley се отказа от дизелите в полза на хибридите

„Дизелите не са приоритет за Bentley, тъй като нашите основни пазари – Китай и САЩ, не се интересуват от тях – коментира Шрайбер. – Такива мотори са популярни само в Европа, но не навсякъде. В Русия, например, нашите клиенти изобщо не проявяват интерес към дизелите”.

Шефът на компанията бе категоричен, че хибридните технологии представляват много по-голям интерес, тъй като позволят по-голяма икономия на гориво. А и са насочени към пазари, където има интерес към бензиновине двигатели. Шрайбер все пак побърза да уточни, че компанията му се нуждае поне от още 3 години, за да може да създаде своя първи хибриден автомобил. Но такъв задължително ще присъства в моделната гама на Bentley.

Волфганг Шрайбер разкри също така, че съвсем скоро Bentley ще разкрие своя нов голям кабриолет – открита версия на седана Mulsanne. Неговият прототип вече е бил показан пред група потециални клиенти, като отзивити от машината, поне според думите на Шрайбер, са били „фантастични”. Въпреки това в компанията още не са взели окончателно решение за пускането на кабриолета Mulsanne в серия.

Снимка: Bentley

0 от 500
  • #16
    1 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Като е мизерно сам да си харесваш коментарите не си ги харесвай. А дали ще харчи 3л. наистина ще видим, но няма смисъл да пишеш фермани как от Порше лъжели, пак ти казах това не е Хюндай че да лъжат и да ги глобяват, но дори да харчи не три ами двойно повече постижението ще е в пъти по-добро от това на Приус 100 коня и 5,5литра разход срещу почти 800к.с.на Поршето.
  • #15
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Е щом вярваш на клипчета и филмчета. Хората, които по цял ден го карат го казват, ама той гледал някъде. А поршето къде го гледа освен на снимка как седи на едно място ? До 100-120 е набиране, което изисква пълната мощност на автомобила де*ил, което значи че ще харчи да. Може би нямаш капацитет да го проумееш, но приуса не е за писта, а за нормално каране в града. Селянино :)
  • #14
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Да не говорим, че с тоя линк само потвърди твърдението ми, че не са го пуснали модела, а го развяват от 2-3 години. Докато японците вече от 10тина година продават хибриди и дори сменят мисленето на пазара с тях. Това обаче тебе да не те притеснява, ти си гледай списанииицето и бии ч*кии на снимките на кошници от ВАГ.
  • #13
    1 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ха ха карали Приуса до дупка, гледай клипчето май дупката на Приус е 100-120км.ч. А в завоите едва ли влиза с повече от 70км.ч. Това ако е газ до дупка ха ха хааа японския кашон е мега тромав и бавен и ако го караш като нормална кола разхода става колкото на нормална кола че и дори отгоре. Гледай клипа в Ютуб и се смей. Японците показват как не трябва да изглежда, да харчи и да варърви един хибрид а порше показва как трябва да изглежда, да върви и да харчи един хибрид.
  • #12
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Доста е мизерно сам да си харесваш коментарите, но ти не се притеснявай на село не държат на тези неща. И да след няколко месеца уж (тоя модел от 2 години го развяват). Ама разхода от 3 литра ако не е така какво правим. При ВАГ винаги е ще ще ще , да не говорим, че ако имаше представа каква е хибридната система на Порше щеше да знаеш защо тези 3 литра са само в мечтите на дойчовците. Айде сега набии си една докато гледаш гоуфа и не ни занимавай с комплексите си.
  • #11
    1 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    в Порше веча са го поръчали хора от цял свят, разбирам че си глупав ама няма нужда да го натякваш, още първия път разбрах. Първите бройки ще бъдат при собствениците си до няколко месеца. А от миналата година се предлага от Порше, който иска може да си го поръча. Ето ти чети и се образовай малко тъпашки:http://svejo.net/1651467-porsche-918-spyder-po-barzo-dori-za-nay-golemite-manyatsi
  • #10
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Смотан си такъв ще си останеш. 1во поршето никой не го е тествал, само на хартия квото са писали *** от ВАГ. 2ро умишлено не го пускат защото знаят, че лужат. 3то когато го тестваха приуса го караха до дупка. Не ми се обяснява на човек, който си няма и представа от автомобили. Поршето ако не е със заредени батерии и не се кара без да се пипа газта, ще харчи 20 поне. Само селски бек мечтаещ за новия гоуф, защото Ваг произвежда и порше, би говорил простотиите, които пишеш ти.
  • #9
    1 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Каква простотия бе селски? Трябва да си *** че да пишеш такива глупости, това 3 литра е при нормално каране и ако Порше лъжат и с половин литър, ще им наложат глоба както стана с Хюндай. Това да не ти е селската нива и дядо ти лъже за разхода на ИЖето. Ако го карат с 300км.ч може и да харчи 20 литра, Ама приус харчи повече от М3 като вдигне 100 км. Топ Гиър го доказа. *** да си цепиш тъпотиите в хоремака, тука не минават.
  • #8
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Приуса, както съм питал таксиджиите в София, които го карат, харчи около 4 през повечето време под 4. Ако някой го е тествал с газ до дупка естествено, че ще харчи, но не му е целта това на приуса. А поршето няма да харчи 3 дори и 5, а при настъпване ще харчи 20-30 литра. Тая простотия, на която ти вярваш само показва колко ти е ниско техническото ниво. То това обаче е ясно, няма нормален човек, който е навътре в нещата и да си купи кошница от ВАГ.
  • #7
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )