IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac се закани на германците

Компанията планира двойно увеличение на настоящите си модели

Cadillac се закани на германците

Американският производител на премиум-автомобили Cadillac обяви, че готви сериозна офанзива на пазара, за да може да притесни германските си конкуренти и най-вече BMW. За целта компанията, която е част от концерна General Motors, в съвсем кратки срокове ще удвои моделнатна си гама.

Cadillac се закани на германците

Първата стъпка е с пускането на хибридното купе  ELR (на снимката), което бе показано на изложението в Детройт. То ще играе важна роля за намеренията на Cadillac да излезе на първо място при премиум-автомобилите в САЩ.  В момента компанията е 5-о място по продажби в сегмента.

ELR ще излезе на пазара в САЩ след около година, а само няколко месеца по-късно ще се продава и в Европа, като цената му ще бъде около $70 000. „Искам да сритаме германците отзад и съм силно мотивиран да го сторя, при това на тяхна територия. Те си мислят, че са крале и имат запазено място на пазара, но ние ще променим това”, емоционално се изказа пред журналисти в Детройт главният дизайнер на Cadillac Майк Адамс.

В плановете на компанията са до 2016 г. тя да предлага на пазара 10 модела. Сред тях ще бъдат нов луксозен седан, който ще се превърне в новия флагман на марката. Той ще се казва LTS и ще се бори с клиентите на BMW 7-series. Освен това американците ще пуснат два кросовъра, които ще трябва да се конкурират с BMW Х1 и BMW Х5, а също така и купе на базата на ATS. Последен ще се появи компактен автомобил, който отново е насочен за битката с баварците и тяхното 1-series.

Снимка: General Motors
 

0 от 500