IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac се закани на германците

Компанията планира двойно увеличение на настоящите си модели

Cadillac се закани на германците

Американският производител на премиум-автомобили Cadillac обяви, че готви сериозна офанзива на пазара, за да може да притесни германските си конкуренти и най-вече BMW. За целта компанията, която е част от концерна General Motors, в съвсем кратки срокове ще удвои моделнатна си гама.

Cadillac се закани на германците

Първата стъпка е с пускането на хибридното купе  ELR (на снимката), което бе показано на изложението в Детройт. То ще играе важна роля за намеренията на Cadillac да излезе на първо място при премиум-автомобилите в САЩ.  В момента компанията е 5-о място по продажби в сегмента.

ELR ще излезе на пазара в САЩ след около година, а само няколко месеца по-късно ще се продава и в Европа, като цената му ще бъде около $70 000. „Искам да сритаме германците отзад и съм силно мотивиран да го сторя, при това на тяхна територия. Те си мислят, че са крале и имат запазено място на пазара, но ние ще променим това”, емоционално се изказа пред журналисти в Детройт главният дизайнер на Cadillac Майк Адамс.

В плановете на компанията са до 2016 г. тя да предлага на пазара 10 модела. Сред тях ще бъдат нов луксозен седан, който ще се превърне в новия флагман на марката. Той ще се казва LTS и ще се бори с клиентите на BMW 7-series. Освен това американците ще пуснат два кросовъра, които ще трябва да се конкурират с BMW Х1 и BMW Х5, а също така и купе на базата на ATS. Последен ще се появи компактен автомобил, който отново е насочен за битката с баварците и тяхното 1-series.

Снимка: General Motors
 

0 от 500
  • #31
    8 rate up comment 3 rate down comment
    asb ( преди 11 години )
    Българските *** с германските автомобили на по 10 години защо трябва да пишат глупости по всяка статия в тоя сайт?спрете се бе селячета...знаем, че си обичате грозните *** на бмв-тата
  • #30
    7 rate up comment 1 rate down comment
    raptor ( преди 11 години )
    cadilak e mnogo gotina marka! lo6oto e 4e o6te gi asociirat s ogromen razhod na gorivo... Ako vkarat nqkvi moderni dvigateli, dosta priqtno raznoobrazie 6te bude na fona na trite nemski pr proizvoditelq. Escalade si e sila!
  • #29
    3 rate up comment 2 rate down comment
    някой ( преди 11 години )
    Без да се лъжем, купето им е симпатично!Това , че не знаят, къде им е местото е друг въпрос!
  • #28
    5 rate up comment 1 rate down comment
    автор ( преди 11 години )
    Искам да сритаме германците отзад и съм силно мотивиран да го сторя, при това на тяхна територия. "Това го разбирам ,че тоя си мечтае да продава повече от БМВ в Германия! НЕВЪЗМОЖНО-изхвърлил се е като... на мокър пясък. Мечтите са безплатни!!!
  • #27
    10 rate up comment 5 rate down comment
    nikito_blend ( преди 11 години )
    Аутомедия, вече и вицове сте започнали да качвате.
  • #26
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Вместо да се канят на германците да вземат да продължат тия пусти фарове чак до А колонката, та даже и през цялата колонка до покрива, така цирка ще бъде пълен!
  • #25
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    *** убитаците, те на корейците не могат да се опънат, камо ли на германците.Признавам, много се смях.
  • #24
    9 rate up comment 10 rate down comment
    ( преди 11 години )
    GM дори няма да могат да се доближат до BMW. Нито могат да правят по-добри автомобили, нито да продават по-добре. Да се радват, че не загинаха в кризата, докато BMW дори не я усетиха.
  • #23
    8 rate up comment 7 rate down comment
    IT ( преди 11 години )
    Еее това брутално кади на снимките определено бих го предпочел пред БМВ и не защото е п добрият от към технически показатели автомобил аа защото е по шикозен :) Според мен единственната слабост пред този амбициозен план на Кадилак е липсата на конглокентни дизелови мотори за европа :)
  • #22
    9 rate up comment 0 rate down comment
    до Кико ( преди 11 години )
    Прав си,sorry!Не е премиум/това имах в предвид/,но съм съгласен с теб,че не е в тази компания мястото на Subaru.