IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-знаковите модели на 2012 г.

Класацията е на сайта Autoevolution, който обяви Tesla Model S за №1

Най-знаковите модели на 2012 г.

Изминалата 2012 г. бе доста богата на автомобилни събития, като се очаква доста от автомобилите, появили се на бял свят през годината, да оставят сериозна следа. Изданието Autoevolution избра шестте най-значими модела за автомобилната индустрия и за купувачите на нови коли. Любопитното е, че сред тях не е Ford Focus ST, нищо че той е първият Focus ST, който се продава в САЩ. Няма я и Mazda6, която показва новата философия на японската марка.

VI място - Volkswagen Golf VII
Най-знаковите модели на 2012 г.
Без съмнение, този автомобил продължава традициите, наложени от неговите предци. Golf е "черешката на тортата" на  пазара на хечбек-моделите, като непрекъснато демонстрира тяхното развитие. И всички останали производители, колкото и да не искат да си го признаят, се стремят да го настигнат.

Големият коз на модела си остава стилът, който налага. Той се предава от поколение на поколение, от баща на син. И когато хечбекът притежава впечатляващ интериор, той спокойно може да съперничи с колите от по-високите класове.

V място - Cadillac ATS
Най-знаковите модели на 2012 г.
Този модел засега е единственото оръжие на концерна Gеneral Motors против BMW 3-series, който диктува правилата в сегмента от много години. В случая новият ATS потвърждава едно старо правило, че когато GM и Cadillac искат да направят наистина впечатляващ автомобил, те просто го правят.

При сравнителните тестове с BMW 3-series новият Cadillac показа доста добри резултати, като благодарение на своя 2.0 литров мотор впечатли с поведението си на пътя. И затова заслужава място сред най-добрите, посочват американците.

IV място - Mercedes-Benz A-class
Най-знаковите модели на 2012 г.
Едно място нагоре е поставен един напълно нов, дързък и същевременно революционен автомобил. Новата A-class на Mercedes-Benz разби на пух и прах имиджа на стария модел, като трябва да привлече младата и активна аудитория.

Външният вид на машината рязко я отличава от този на познатите до момента хечбек-модели от по-висок клас. Всичко това напълно оправдава цената, която заедно с допълнителните опции е доста солидна. Но и напълно заслужена. Защото този автомобил трябва да съживи Mercedes-Benz, който се слави, че прави коли само за сериозни хора.

III място - Range Rover
Най-знаковите модели на 2012 г.
Напълно новият премиум SUV има огромни перспективи, още повече, че неговият предшественик се превърна в хит. Новият модел е с 400 кг. по-лек от стария. Освен това е по-икономичен, по-бърз и по-послушен при управление. Изобщо - машина, която показва еволюцията на автомобилите.

Въпреки че дизайнът му не е толкова решаващ за неговата популярност, Range Rover е невероятно ефектен. Единственият му проблем е, че конкурентите не спят и техните модели могат да му създадат трудности. Затова и основният тест, който ще трябва да премине автомобилът, е пазарният. Защото струва много пари.

II място - Toyota GT86/Subaru BRZ/Scion FR-S
Най-знаковите модели на 2012 г.
Малкото купе със задно предаване предизвика възторг след излизането си на пазара благодарение на великолепното шаси и точната управляемост. Това обаче не е само един впечатляващ автомобил, а машина, която има сериозна задача - да разнообрази скучноватата напоследък моделна гама на Toyota и да върне японската марка към корените й.

I място - Tesla Model S
Най-знаковите модели на 2012 г.
"Златният медал, според нас, е за най-важният автомобил в наши дни - Tesla Model S. В момента, в който GT86 се превръща в повратна точка в съдбата на Toyota, Tesla Model S символизира повратният момент в съдбата и историята на цялата автомобилна промишленост", пишат редакторите на Autoevolution.

"Model S е първи не само защото е наистина знаков автомобил. Такъв преди години бе Prius. Инженерите на Tesla са създали не просто една идея или един концепт. Те са направили отличен автомобил. И затова, според нас, 2012 г. трябва да бъде отбелязана в историята на автомобилостроенето като годината на Tesla Model S", завършват те.

0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Obrut ( преди 11 години )
    Като изключим номер 1 и 2, останалите са *** работа, особено номер 6... и това е едва втората класация, в която виждам класиране не до 5-то, а до 6-то място (демек, дай да бутнем и нашия човек сред публикуваните) - първата беше за 6-тото място на Калканджиева на Мис Свят... е, после се оказа, че се правело само класация на първите пет, останалите до 10-то място всичките се водели на 6-то, ама карай...
  • #11
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    много си заблуден.
  • #10
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Отбележете, че няма нито едно френско го*но. Защо ли? Защото колите им са толкова грозни и чупливи, че в САЩ не могат да преминат изпитанията и отдавна са напуснали американския пазар.
  • #9
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Айде, поредната американска безсмислена класация! Това е все едно редовно АМ да публикува френски, италиански или германски класации. И трите ще са съвсем различни, какво остава за ежедневния терор с насаждане на американско мислене сред пуберите в тоя сайт?
  • #8
    7 rate up comment 7 rate down comment
    А къде ( преди 11 години )
    са "високотехнологичните" флуидни ла.на на Huyndai?
  • #7
    9 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Кадилакът е най-хубав и запомнящ се, другите са жертви на модата.
  • #6
    8 rate up comment 17 rate down comment
    GTI ( преди 11 години )
    Kakvo draskate minusi be mi6aci,ne mi kazvaite 4e ako imahte vazmoznost bihte si vzeli teslata pred RR.Problema e 4e Range rovera e 2 pati po skap ot nai- skapata electri4eska kola a imeno teslata
  • #5
    16 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Можеш да драснеш клечката на Някоя Тойота Корола. Както правят в Китай, видят ли Королка набързо я обръщат по таван и драскат клечката. А за Голф са го написали съвсем ясно "Golf е "черешката на тортата" на пазара на хечбек-моделите и всички останали производители, колкото и да не искат да си го признаят, се стремят да го настигнат." Преведено за теб на *** език, Голф е най-доброто в класа и всички останали производители се опитват да достигнат нивото му.
  • #4
    22 rate up comment 2 rate down comment
    L. ( преди 11 години )
    Tesla доказаха, че важното е те какъв електро-модел ще направят. Останалото е имитации.
  • #3
    10 rate up comment 32 rate down comment
    GTI ( преди 11 години )
    Ako si milioner,niama kakvo tolkova da se kolebae6 i vzima6 Range rovera vsi4ko ostanalo e palnez