IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Представиха новата Toyota RAV4

Автомобилът получава чисто нов дизайн и нова система за задвижване на четирите колела

Представиха новата Toyota RAV4

Една от очакваните премиери на тазгодишното изложение в Лос Анджелис, което току що отвори врати, е на новото поколение Toyota RAV4. Автомобилът вече е факт, въпреки че за сега виждаме само американската версия на проходимото японско возило. Тя обаче най-вероятно ще бъде почти аналогична като дизайн с европейската.
Представиха новата Toyota RAV4
Четвъртото поколение на Toyota RAV4 има дължина от 4 569 мм, широчина от 1 844 мм, височина от 1 661 мм и междуосие от 2 659 мм. Автомобилът е построен на нова платформа, при която е използвана високоякостна стомана за ключови структурни компоненти, като резултатът е по-лека, но по-здрава конструкция.

Както до сега, RAV4 предлага задвижване към предните или към четирите колела. И двете версии са оборудвани с режим Sport, който изостря волана и реакцията на педала на газта, както и времето за смяна на предавките на автоматичната скоростна кутия.

Версиите с AWD пък разполагат със системата за динамично разпределение на въртящия момент Dynamic Torque Control. Когато е в спортен режим тази технология следи няколко параметъра и реагира превантивно, пренасяйки част от въртящия момент към задните колела, за да се подсигури максимална сигурност при преминаването на остри завои с висока скорост например.

Освен спортен режим, Dynamic Torque Control предлага още два режима - Auto и Lock. Първият задвижва предните колела, но при необходимост активира системата AWD. Режимът Lock пък е предназначен за преодоляването на тежки терени, може да прати до 50% от въртящия момент към задните колела и работи при скорост до 40 км/час.
Представиха новата Toyota RAV4
Що се отнася до дизайна, той е станал далеч по-динамичен и изразителен, като е изпълнен според новия дизайнерски език на марката. Важна подробност е, че задната врата вече се отваря вертикално, а не хоризонтално, както беше при предишните поколения.

В интериора промяната също е пълна. Виждаме чисто ново арматурно табло, което има амбиентно осветление, 6.1-инчов сензорен дисплей и облечени в кожа елементи. Всички версии се оборудват с осем въздушни възглавници, ABS, VSC и волан, който се регулира по височина и в дълбочина. В допълнителното оборудване присъстват екстри като аудио система JBL с 11 високоговорителя, система Blind Spot Monitor със сензори следящи за автомобили в сляпата зона на страничните огледала, Rear Cross Traffic Alert, предупреждаваща за препятствия в задната част на колата и много други.

В САЩ новото поколение Toyota RAV4 ще се предлага с 2.5-литров четирицилиндров двигател, генериращ 176 к.с. За Европа ще бъдат налични няколко различни двигателя, сред които бензинов и дизелов с обем 2.0 литра и дизелов с обем 2.2 литра. Към момента обаче липсват всякакви динамични и технически характеристики на новия модел.

Продажбите на Toyota RAV4 в САЩ ще стартират в началото на следващата година. Очаквайте още подробности.

Тагове: toyota rav4
0 от 500
  • #32
    1 rate up comment 0 rate down comment
    vlado ( преди 11 години )
    rav-4;d4d-motor e klasika v janra
  • #31
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Доста красив РАВ4 с кожа по таблото. За разлика от всичките си конглокенти,които са с евтина пластмаса.
  • #30
    5 rate up comment 2 rate down comment
    .. ( преди 11 години )
    Доста грозно дано има по-малко пластмаса от предната генерация.
  • #29
    5 rate up comment 4 rate down comment
    КК ( преди 11 години )
    Отвратителна е. Жалко, как Тойота унищожи чудесната идея за "Фън Крузър" на първото поколение РАВ. Сега, вместо истински къс малък джип с блокаж на диференциала, имаме безличен, направо грозен почти петметров СУВ за скучаещи домакини. Много жалко.
  • #28
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ми питай чичо Гугъл бе бъчо:http://cdn.getauto.com/photos/3/157833/2c/JTMZK31V185019202-2c.jpg2005 излиза серийно, прототипи кой знае колко преди това.
  • #27
    3 rate up comment 6 rate down comment
    бъчо ( преди 11 години )
    Дай снимка да видя, щото говориш на изуст. кога е била тая четворка и кога излезе прототипа на Куга? Я ми дай справка. А и мен не ме интересува какво е излязло по-напред, нито упреквам някого за нещо. Просто констатирам факти. Прилича ми на Куга от тая гледна точка и го споделям. Не виня никой, просто насочвам вниманието. Кой крив, кой прав, все тая.
  • #26
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ми бъчо, те Кугата копираха задницата от предишния РАВ4 от 2005, затова ти прилича.
  • #25
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тойото е другото име на грозотията.Този дарак не прави изключение!
  • #24
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Lord ( преди 11 години )
    Карам Тойота от доста време и съм много доволен от качеството на марката, но последно време откъм визия и интериор са пълна скръб. Евтините марки като Киа, Хюндай и Шевролет имат много по добра визия и интериор, ако пък имаха и същото качество като Тойота сигурно щеше да сменя марката, но засега НЕ.
  • #23
    4 rate up comment 8 rate down comment
    бъчо ( преди 11 години )
    На мен пък много ми е интересна приликата в задната част с Куга, гледана точно под тоя ъгъл:http://trialx.com/curetalk/wp-content/blogs.dir/7/files/2012/11/cars/2009_Ford_Kuga-2.jpgНе разбрах какво брррр за таблото? На мен пък точно това ми грабна окото, след като останалото е стандартно за Тойота.