IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus показа LS с 650 к.с.

TMG Sports 650 се кандидатира за най-бързо ускоряващият седан на планетата

Lexus показа LS с 650 к.с.

Спортното подразделение на Toyota - Toyota Motorsport GmbH (TMG), подготви „заредена” версия на седана Lexus LS. Машината, която за сега е концепт, носи името TMG Sports 650, разполага с аеродинамичен дизайн с карбонови елементи по каросерията и 5.0 литров, 8-цилиндров туин-турбо мотор.
Най-бързо ускоряващият седан на света е TMG Sports 650
Агрегатът има мощност от 650 к.с. и 765 Нм въртящ момент. Той ще работи в комбинация с доработена версия на 8-степенната автоматична трансмисия, която дава възможност за ръчна смяна на скоростите. От 0 до 100 км/ч седанът, чието тегло е 2050 кг, ускорява за 3.9 секунди, а максималната скорост е 320 км/ч.

За сравнение Mercedes-Benz S 65 AMG ускорява за 4,4 секунди, а при Bentley Continental Flying Spur Speed (мощност 610 к.с.) ускорението е за 4.8 секунди. BMW 760i (544 к.с.) прави това упражнение за 4,6 секунди, а резултатите на Audi S8 (520 к.с.) и Jaguar XJ (510 к.с.) са съответно 4.2 секунди и 4.7 секунди. Това означава, че ако TMG Sports 650 стане сериен модел, би могъл да бъде най-бързо ускоряващият сериен седан на света.

Освен това новият модел разполага със заден самоблокиращ се диференциал Torsen, пренастроено кормилно управление и модернизирано окачване. Сложени са и по-мощни спирачни механизми с карбон-керамични дискове и 20-инчови джанти. Гумите са с размери 275/35 отпред и 345/30 отзад. Като опция компанията предлага предни гуми 295/35.

Все още не е ясно кога ще излезе в серийно производство и съответно в продажба „заредения” Lexus LS. Не се знае и каква ще бъде цената на автомобила.

0 от 500
  • #80
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ей, ти някакъв селянин ли си?Карай си допотопната немска еднодневка и остави да се наслаждаваме на Лексуси.
  • #79
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    леле ако ви хвана жалки,късопиши японски фенчета,как ще ядете вурста на дедо ви,дето тука сте много отворени оххх леле,спотайвайте се зад мониторите,мишленца цвърчащи....
  • #78
    6 rate up comment 0 rate down comment
    до: ВАГиналчето ( преди 11 години )
    *** и японски автомобил са оксиморон.Разходи се из гетото и виж колко японски автомобили има!Всичките са немски бараки нали!Така,че когато говориш за *** ги свързвай винаги с немските каски.Не всички шофьори на немското са ***,но всички *** са любители на немските навеси.Факт!
  • #77
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Браво на японците! ( преди 11 години )
    Отново ЯПОНСКИТЕ ИНЖЕНЕРИ показаха на германските не само как се прави хибрид,ами и как се прави най-бързият седан! При това най-здравият.
  • #76
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Големите,луксозни,бързи,елегантни,красиви премиум автомобили се правят японците както виждаме. Отделно Лексус е автомобила ,който държи цена най-много, за разлика от германските премиум-ментета,които едно,че са трошки, второ,че не държат цена като ЛЕКСУС. Германчетата сега отново ще трябва да копират от японците автомобилни технологии,както копират хибридите на японците! Не е лесно да си допотопен германец,когато японеца ти скрива топката в авто-индустрията.
  • #75
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не евярно - немския премиум не може да се сравнява с надеждна и висока технология като Приус! Немските премиуми може да се конглокират само с китайските си събратя-ментета. Лексус пък е най-добрата премиум машина, тази статия за пореден път го доказва.
  • #74
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Как наритват Приусите като Приус се продава все по-добре?Тази година ръста на хибридите е 67%, а Лексус отново е на върха по продажби в най-високия клас в Щатите?Кой ще повярва на брътвежите на окаян *** мечтаещ за най-ненадждните автомобили създавани последните 15г ?
  • #73
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ИМАХ ПРЕДВИД НАРИТВАТ лЕКСУСИТЕ.
  • #72
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Явно разбирачите стават все по малко като се гледа как немските премиуми наритват Приусите където ги хванат. Скоро пазара на Лексус ще е третия свят. Разбираемо е немските премиуми да предизвикват ужас пред коплексираните хора с обратни наклонности от ромски произход. Все пак предполагам не е лесно да живееш във фургон в Айтос буташ стар евтин хюндай и да си влюбен в друг ром от Казанлък фен на Тойота. Като добавим, че и някакъв Българин в Бургас не е наритвал като мисирка. Абе ромска драма.
  • #71
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Прясна новина ( преди 11 години )
    Я да видим от кой автомобил са най-доволни при покупката му? :)))))Случайно или не - пак Лексус... Даже и иконата Порше е назад... Уважавайте малко поне тези резултати: http://***.jdpower.com/content/press-release/ItN986X/2012-u-s-sales-satisfaction-index-ssi-study.htm