IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi А1 с разход 1 л/100 км

Колата потвърди лично Волфганг Дюрхаймер

Audi А1 с разход 1 л/100 км

Audi А1 с разход 1 л/100 км
Audi A1 Sportback

В същото интервю за Autocar, в което стана ясно, че Audi разработва нова суперкола, шефът на развойния отдел на марката Волфганг Дюрхаймер обяви, че инженерите на Audi подготвят и свръхикономична версия на А1.

Той уточни, че возилото е базирано на настоящото поколение на градската кола, а потреблението на гориво е само 1 л/100 км.

"Това е съвсем нормален автомобил, който има четири места и всички необходими удобства, включително климатик", заяви Волфганг Дюрхаймер.

Детайлите около тази версия на Audi А1 са ограничени, но все пак стана ясно, че возилото няма да използва 2-цилиндровия дизелов двигател на Volkswagen XL1.

За сега се уточнява единствено, че свръхикономичната кола на Audi ще стъпи на пазара след около 3 години.

0 от 500
  • #17
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ами ВАЗ след 4 години планират да пуснат спортна версия на Гранта 185 к.с.,която ще харчи 0.8л. на 100 км,не бензин,дизел,а вода смесена със спирт.
  • #16
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    прототипа се казва Audi A1 e-tron Dual Mode Hybrid. и на тестовете наистина е показал 1л/100 разход. естествено е минал поне 50км в електрически режим, но такъв е тестовия цикъл на плъг-ин-хибридите. така е и при приус. айде стига сте сипали помия.
  • #15
    10 rate up comment 12 rate down comment
    100 коментара ( преди 11 години )
    Доше, с каквото са се захванали, са го постигнали!Така е с Bugatti,Lamborghini,Bentley,R8, така е с най-добрите дизелови автомобили на Ле ман,така е и с най-добрите спортни хибриди,така е с най-бързата серийна ел.кола, така е и с най-бързия сериен хибрид.
  • #14
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Айде сега вземи 1.2 двигателя на ВАГ и го ръчкай в червените да видиш,че пак ще изхарчи повече от м3 на писта с по-слабо време.ГЛупостите които говориш са чисто комплексарски. За разлика от ВАГ Приус се развива и новият е дори с по-нисък разход от 4.А предназначението му е градски автомобил с прилични габарити и нисък разход КАКТО И НИСКИ ЕМИСИИ, защото дизелите бълват сажди и фини прахови частити, за които обаче ти сигурно не си чувал дори.
  • #13
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Странно, но в сайта на Ауди няма такъв модел.Ааааа, то било концепт,.... поредния,... кьорфишек.
  • #12
    13 rate up comment 9 rate down comment
    jok ( преди 11 години )
    При положение,че марката разработва хибриди от не кой знае колко време,то след 3г вероятно наистина ще има подобна кола,но вече дали ще харчи 1 или 2 литра няма значение,важното е че работят по въпроса.А повечето коментиращи дали работят нещо изобщо,вероятно не,мързеливи тарикати никой не наема.
  • #11
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    може да не съм го засичал, но пък това са направили както тестващите го в Аутобилд, така и тези на ауто мотор и спорт, както и френските журналисти и английските, които направо са го сравнявали директно със старата петица а накрая дори в Топ Гиър показаха че ако си шофьор който кара по-спортно, както повечето млади хора, Приуса ще ти харчи повече дори от БМВ М3. Така че Аз може да не съм засичал, но тези които са го засичали са доказали че Приус е тромав,харчи много и е кола за пенсионери.
  • #10
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    хаха Да приуса харчи повече ... даааа :) Кога кара приус та му засече разхода. Защото доколкото знам единствените таксита на бензин са Прусите нали ? Дали работят на загуба. А разход 5.5 може би с "burnout" може и да направиш на приуса....
  • #9
    11 rate up comment 9 rate down comment
    До Анонимен ( преди 11 години )
    Абе, въшливец, кога си карал ти кола като А1 та говориш??? Я си карай 20 годишната барака на газ и не се прави на разбирач. Аман от клошари в този сайт.
  • #8
    14 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Споко това не е тойота да харчи двойно повече от обявеното. Приус с реален разход 5,5 литра. Да ти кажа 60-70% от дизелите харчат по-малко. Да не споменаваме че новото БМВ 5 серия двойка дизел има по-малак разход, има доста повече място, наема точно два пъти по-бързо от Приус, и вози 10 пъти по-добре. А За хибриден Голф не знам дали има нужда при положение че новия Голф освен че харчи по-малко от Приус има и по-малко вредни емисии от Приус. Приус е една безмислена кола с много проблеми.