IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi одобри пускането на Q8

Линията покрива на всъдехода ще е в стила на Range Rover Evoque

Audi одобри пускането на Q8

Ръководството на Audi даде „зелена светлина” на проект по създаването и пускането в производство на голям всъдеход под името Q8. Това съобщи изданието Car, което се позовава на свой източник в концерна от Инголщад.
Audi одобри пускането на Q8
Audi Crosslane Coupe Concept

Според списанието, шефовете на Audi са убедени, че подобен автомобил ще се ползва с голям успех. Вече е проведено проучване сред клиентите на марката за интереса и евентуалното закупуване на машината, чиято линия на покрива ще бъде в стила на Range Rover Evoque. Първите резултати от анкетата сочат, че ежегодното производство на Q8 може да надмине 25 000 бройки.

Новият модел ще бъде на удължената платформа на Volkswagen – MLB, която ще бъде използвана за следващите поколения на Porsche Cayenne и VW Touareg, а също така и на първия всъдеход на Bentley. Очаква се конструкцията на всъдехода да бъде предимно от алуминий, което ще позволи машината да бъде с около 300 кг. по-лека от настоящето Q7. Неговото тегло е 2300 кг.

В гамата двигатели на най-големия всъдеход на Audi ще влязат 6 и 8-цилиндрови бензинови и дизелови мотори, както и хибриден агрегат. Предвижда се и пускането на „заредена” версия – RS, която ще разчита на мощност от 550 к.с.

По предварителни данни серийното производство на Q8 може да стартира не по-рано от 2017 г.

Припомняме, че неотдавна се появи информация, която гласеше, че Audi планира да спре от производство Q7, за сметка на два нови модела - Q8 и Q9.

Тагове: range rover evoque audi q8
0 от 500
  • #8
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Да ама новия Пасатор много го харесват китайците и се избиват за него.Те казват,че произвеждат ментета,но по-големи ментета от ВАГен Каскен нямало.Направо немците са им скрили шапката на специалистите по ментарски стоки.Те и за това тези *** марки се продават само в Китай,Индия и от националистически подбуди в Германия.Никъде другаде не ги бръснат за слива.
  • #7
    10 rate up comment 12 rate down comment
    винкелче ( преди 11 години )
    радиаторна решетка от ГТ-Р с която ще се опитат да му вдигнат конете. За тяхно огромно съжаление, щото те се вдигат и инженерна мисъл
  • #6
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    То без ремарке всичко се скапва за отрицателно време преди да свърши гаранцията,а какво остава да му сложиш да тегли нещо.Това е да го изкараш 1-2 пъти в седмицата,да повозиш *** от чалгаджийницата до тях и толкова.Даже не е много сигурно дали някъде няма да закъсаш,но риска си струва само и само да натовариш КУРветата,които незнайно защо адски се кефят на разните светлинки вътре и вън,които повече приличат на коледна елха,отколкото на кола.Все пак Коледа наближава...
  • #5
    12 rate up comment 15 rate down comment
    thebrainless ( преди 11 години )
    Дизайна този концепт е доста сух и скучен спрямо Evoque, който дори е серейно производство
  • #4
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    хаха тука 5-то качество хора се надпреварват по тъпо изказване,е не може да ви се отрече,получава ви се много даже
  • #3
    19 rate up comment 5 rate down comment
    :) ( преди 11 години )
    Всъщност стана нетипично, напоследък се бяха заразили с ФВ еднаквост. Този е различен и това е хубаво, дано когато излезне, не изглежда отново като разтеглено Q3/5.
  • #2
    22 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    дизайна на този концепт е убийствено брутален. Нещо което стана типично за моделите на тази марка.
  • #1
    28 rate up comment 8 rate down comment
    Дошо, ( преди 11 години )
    Ти Civic на старо не можеш да си купиш, тръгнал си за Audi, при то Q да мечтаеш. А като гледам репортажите от различни страни/Германия,Холандия,Белгия,всички скандинавски,Италия,Испания ит.н./ май на всички официални форуми само "селяни" с Audi,MB и BMW. Само в БГ един "високоинтелектуален" бос се развява в цялата страна с Toyota, ама това е друга тема.