IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият S-дизел на Audi излиза на пазара

Първите доставки на Audi SQ5 TDI за България ще бъдат през март 2013 година

Първият S-дизел на Audi излиза на пазара

Първият S-модел с дизелов двигател на Audi, който е и първия S-модел в SUV сегмента на марката, излиза на пазара. Това е Audi SQ5 TDI, чиито първи доставки у нас ще бъдат осъществени през март 2013 година.
Първият S-дизел на Audi излиза на пазара
Под капака на тази машина се поставя мощния 3.0 TDI Biturbo двигател. Шестцилиндровият мотор предлага мощност от 313 к.с. и 650 Нм въртящ момент, който е наличен в диапазона от 1 450 до 2 800 об/мин. Двигателят се куплира с 8-степенна трансмисия, която задвижва четирите колела, чрез системата Quattro.

Audi SQ5 TDI се справя със спринта от 0 до 100 км/ч в рамките на 5,1 секунди, а максималната скорост достига 250 км/ч. В същото време, според официалните данни, средният разход на гориво е едва 6,8 литра на 100 километра. Ниското потребление се постига най-вече благодарение на модерният термомениджмънт на двигателя, автоматичната старт-стоп система и адаптивното управление на маслената помпа.

На външен вид машината се отличава от обикновеното Audi Q5 със своите 20-инчови джанти с пет спици (предлагат се и 21-инчови), аеродинамичната форма, променената решетка на радиатора и други. Освен това SQ5 TDI е получил спортно окачване, което е повлияло и на пътния просвет – клиренсът е смъкнат с 30 мм.

Цените на Audi SQ5 TDI стартират от €58 500. За още по-взискателните клиенти марката пуска още по-специалната версия SQ5 TDI Exclusive. Тя се произвежда в серия от само 50 екземпляра и се предлага срещу €92 000.

0 от 500
  • #27
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Оф абе тоа па тоа па ***.Това комби като види завой и ще удря спирачките от страх само
  • #26
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Това ли успя да измислиш само? А сега прочети каква е динамиката на Ауди ЕС 6 , 3,7 сек. от 0-100км. голямо купе с 4х4, такава е динамиката на най-бързия модел на ЛЕксус. модела ЛФА., двуврата малка кола а с динамика като на голямо семейно купе. Представи си сега какво ще е като излезе РС6 след няколко месеца. И после ходи да разправяш, че е същото като да караш Шкода. Не че е лоша Шкодата, много по-добра е от Тойота, но е далеч от Ауди.
  • #25
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Дошо нещо се е объркал. Тойота май само той не е разбрал че е марката на бедняците по света. Да види кои са най-продаваните модели на Марката! Корола,Ай Го и Ярис. Това е! Все коли с цени между 9-12000 долара. Разбирам че умира от срам с Тойотите.
  • #24
    2 rate up comment 5 rate down comment
    ... ( преди 11 години )
    пак някой некадърник е превеждал статията. преди 4-5 години можех да си взема S4 дизел. може да е първия за Q5 модификацията не не като цяло за аЛуди!
  • #23
    5 rate up comment 4 rate down comment
    jok ( преди 11 години )
    Доше Доше, не ми мисли на мен кахърите, даже и да имам такива сам си се оправям,а до пича тттт ще го посъветвам да си ляга с българската лексика,че доста му куца на детето.
  • #22
    6 rate up comment 7 rate down comment
    ттттт ( преди 11 години )
    Май много се комплексираха феновете на ауди и почнаха да ругаят :D:D Ауди кво да кажа повече уволнените инженери от даймлер се помъчили да наравят няква си марка ама докато я наравят 1000 човека се събирали и разделяли и направили единсвено един единствен добър модел Audi Quatro през 80 години и от 12 години уш почнали да правях луксозни автомобили в Top Gear го казаха който взема audi е така нареченят богат без вкусов комплексар. Нали така? и ся да не ми набиете минусите.
  • #21
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 11 години )
    Да поясня за незнаещите все още: "гросен бецален ин фау-ве сервизен" = голямата минавка за тия дето са отишли при фолксваген и сие!
  • #20
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 11 години )
    До jok: То емоцията ще те хване ама с обратен знак като почнеш с голямото бецален в сервизите. Щото докато се обърнеш и т.нар. "гаранциика" взела че изтекла... Освен ако не си поредния чалга-балкан бабаит дето "бецален" - първа радост е за него! Ха ха ха!!
  • #19
    6 rate up comment 7 rate down comment
    бъчи ( преди 11 години )
    За 6 часа може, ама за 24 ще търсим пилотите на Тойота под душа в хотела.
  • #18
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Каскадно ,е когато едната турбина "препълни" и "прелива" в другата, имаш Google търси!