IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Премиерата на новата NSX ще бъде в Детройт

Наследникът на легендарната спортна кола на Honda ще видим през януари

Премиерата на новата NSX ще бъде в Детройт

Премиерата на новата NSX ще бъде в Детройт
От край време се знае, че един от най-обичаните спортни автомобили - Honda NSX, ще има наследник. Вече видяхме няколко концепта на този нов модел, а според последната информация, серийната му версия ще бъде разкрита по време на изложението в Детройт, САЩ.

Английското издание AutoExpress съобщава, че по време на изложението в Бразилия високопоставени служители на японската компания са заявили, че през месец януари ще видим серийният NSX. Той най-вероятно ще бъде представен с марката Acura, но в Европа ще се продава като Honda.

От компанията са заявили също така, че колата ще бъде почти на 100% аналогична с концепцията, която видяхме в Детройт тази година (на снимките).

Официална информация за задвижването на възродената Honda NSX няма. Очакванията са возилото да бъде хибрид, оборудван със спортната хибридна система за задвижване на четирите колела на японците SH-AWD.

Твърди се, че тя ще използва 3.5-литров V6 двигател, който ще задвижва задните колела и два електромотора, които най-вероятно ще бъдат поставени на предния и задния мост. Комбинираната мощност се очаква да бъде около 400 к.с., които трябва да подсигурят ускорение от място до 100 км/час за около четири секунди.

Моделът ще се конструира от Honda R&D Americas и ще се произвежда в САЩ във фабриката на японците в Охайо.

Тагове: honda nsx
0 от 500
  • #3
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Естествено, че двете коли са с коренно различна концепция. Някъде из нета четох че от Хонда са заявили, че НСХ ще дава по-добро време на Нордшлайфе.
  • #2
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 11 години )
    Според мен ще заложат на атмосферен двигател и съответно целта им няма да е да се борят с Годзила. А идеята на атмосферката е предвидливостта му и плавното разпределение на кривата на мощността спрямо оборотите. Т.е. ще търсят максимално удоволствие от шофирането, а не максимална мощност и пърформънс. Ама това е според мен съдейки от първият NSX, може и да си сменят философията на новият модел ... Съмнително, но не и невъзможно :) Абе каквото и да направят все ще е добро, в това съмнение няма :)
  • #1
    29 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Любопитно ми е как с тези сравнително малко коне ще преборват ГТР на Северната дъга..., но от друга страна Хонда винаги са демонстрирали, че от малко можеш да извлечеш много и в същото време да е надеждно.