IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan направи първия сериен Juke-R

Кросовърът разполага с двигател с 550 к.с. и струва 500 000 евро

Nissan направи първия сериен Juke-R

Nissan е готов с първия сериен „зареден” кросовър Juke-R. С направата на автомобила се е занимавала компанията, която подготви и прототипа на модела – RML. Същата фирма работи и върху състезателните автомобили на отбора на Chevrolet в световниия шампионат за туристически автомобили WTCC.
Nissan направи първия сериен Juke-R
Специалистите от европейския център за дизайн на Nissan леко са променили външността на машината в сравнение с показания досега прототип. Различни са предната броня и престилката, а дифузьорът, както и предните и задните вентилационни отвори са направени от карбон.

Кросоворът разполага с 3.8 литров, 6-цилиндров турбо-мотор с мощност 550 к.с., който се комбинира с 6-степенна скоростна кутия с двойно сцепление. Задвижването е към четирите колела, а интериорът е взаимстван от суперколата Nissan GT-R. От 0 до 100 км/ч машината ускорява за 3 секунди, а максималната и скорост е 270 км/ч.

Прототипът Juke-R разполагаше с 485 к.с. и ускорението му от 0 до 100 км/ч ставаше за 3.7 секунди. Настоящата версия е по-мощна и вече има своя пръв клиент. Той е от Европа, където кросоворът ще струва около 500 000 евро.

От Nissan отказаха да съобщят името на собственика на машината. И потвърдиха намерението си да пуснат само малка серия от този модел.
 

Тагове: juke-r
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    N ( преди 11 години )
    Да не би да са искали да кажат 50 000 евро... въпреки, че и толкова не бих дал за нисан :)))
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    ККК ( преди 11 години )
    За толкова грозна кола, която струва 500 000 евро, мисля че 550 коня са малко...
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    BB ( преди 11 години )
    Juke 550 konq, Leaf, Murano cabriolet...nisan sa interesna kompaniq. Vij Infinity to druga strana sa neveroqtni!
  • #3
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Началника ( преди 11 години )
    И първия клиент е .... синчето на някой от борда на директорите... кой *** ще даде за напудрен джук (евтина кола за 15 хил евро) - 500 хиляди евро???
  • #2
    2 rate up comment 6 rate down comment
    EmoXide ( преди 11 години )
    JUKE NISMO R е по-красив
  • #1
    15 rate up comment 2 rate down comment
    знаещ ( преди 11 години )
    Нещо, тази цена не се вързва по никакъв начин.Първата грешка е че автомобила няма да е сериен,а малка серия.Голяма разлика има между двете.Второ няма начин да е чак толкова скъп при условие,че ГТ-Р е много по-евтин.Третата грешка е,че мотора ще е турбо,но няма начин.Според мен ще е би-турбо.За правописните грешки в статията няма да отварям приказка,че са много.Целия текст е едно голямо нищо.Ако мода не си е изпил още кафето да побърза да се разсъни и да си оправи глупостите!