IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tata Nano идва в Европа

Евтината индийска кола ще разполага с модерно оборудване и по-мощен двигател

Tata Nano идва в Европа

Tata Nano идва в Европа
Шефът на Tata Group Ратан Тата съобщи, че моделът Nano ще стъпи на пазарите на Европа и САЩ през 2015 година.

За тези пазари компактната индийска кола, имаща славата на най-достъпното возило в света, ще получи по-мощен двигател и модерно оборудване.

Сериозни подобрения ще бъдат направени и по отношение на сигурността, за да може автомобилът да покрие изискванията за безопасност в Европа и САЩ. В стандартното оборудване на Nano ще бъдат включени тракшън контрол, серво управление на волана и пакет въздушни възглавници.

Тези нововъведения обаче ще увеличат цената на индийското возило. Вместо за $2500, каквато беше първоначално обявената преди няколко години цена, моделът ще се предлага за "по-малко от $10000" (около €7700).
Tata Nano идва в Европа
Все още не е ясно дали с подобна цена Tata Nano има някакво бъдеще в Европа и САЩ. Според Ратан Тата обаче, "автомобил на стойност по-ниска от $10000 би бил привлекателен за тези пазари".

Няма яснота и по отношение на дилърската мрежа, чрез която ще се предлага индийското возило. Главният изпълнителен директор на Jaguar и Land Rover, чийто собственик е Tata Group, заяви, че не е имало каквито и да било дискусии за използването на тяхната дилърска мрежа.

 

Тагове: tata nano
0 от 500
  • #3
    31 rate up comment 3 rate down comment
    да да, ама не ( преди 11 години )
    тези с какво се друсат 15 хил лв за тази пръдня? За тази цена има голям избор от коли които са се доказали много повече от това джудже. повече от 7500лв не давам!
  • #2
    46 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Колата може да е добра,но на такава цена просто не виждам кой би рискувал.Изобщо да не е пущат най-добре.Стана ми и друго интересно.Как така от обявената предварително цена от $2500 при слагането на тракшън контрол, серво управление на волана и пакет въздушни възглавници цената скача на $10000?Това са точно 4 пъти скок в цената.Нещо май се пробват да ни клатят.Още не са е пуснали,а започват ***/индийски номера.Номера няма да им мине.
  • #1
    48 rate up comment 2 rate down comment
    от пеуник ( преди 11 години )
    Егати пръчката. 10К в зелено за тая тояга я прави непродаваема.