IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda записа 1 млн. хибрида

Алтернативното задвижване остава приоритет за японската марка

Honda записа 1 млн. хибрида

Honda записа 1 млн. хибрида
От японската автомобилна компания Honda съобщиха, че в края на месец септември са произвели своя едномилионен хибриден автомобил. Юбилейният автомобил слиза от поточните линии 13 години след като марка представи своя първи хибрид - Insight.

Той се появява на пазара в Япония през 1999 година, като по онова време е най-икономичният сериен автомобил с бензинов двигател на пазара, сочи информацията от Honda.
Honda записа 1 млн. хибрида
В днешни дни японската марка предлага 8 различни хибридни возила на повече от 50 пазара по света, включително три в Европа.

По-рано през 2012 година японците изнесоха част от производството на хибридни автомобили извън Япония. Първият такъв модел стана Acura ILX Hybrid, която от месец май се произвежда в САЩ, а вторият - Jazz Hybrid, който от месец юли се произвежда в Тайланд, а до края на година ще стартира производството му и в Малайзия.

От японската компания заявяват, че алтернативното задвижване остава приоритет за тях и съвсем скоро ще видим новата им хибридна система. За разлика от настоящата IMA система на Honda, новата технология ще разчита на два електродвигателя. Освен това, ще има и спорта хибридна система на Honda - Sport Hybrid SH-AWD, която използва три електрически двигателя и ще бъде качена на автомобили като Honda NSX и Honda Legend.

Още по темата:
4 млн. хибрида от Toyota и Lexus

0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Да се стягат TOYOTA и HONDA,защото хич не е розово положението им.Нямат ,нито един модел, който да ми харесва в момента,от старите да, но със стари ку*ви ,нов бардак не се прави.
  • #2
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хонда и Тойота дърпат всички в развитието на високите техногии при автомобите.Това са компаниите,които ще погребат допотопните тракащи нафтови печки,а заедно с тях и фирмите,които ги развиват и един хибрид или електромобил не могат да направят.
  • #1
    29 rate up comment 3 rate down comment
    Japan cars! ( преди 11 години )
    ХОНДА и ТОЙОТА - Това са марките с най-високи автомобилни технологии. както и правят най-здравите автомобили.