IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda записа 1 млн. хибрида

Алтернативното задвижване остава приоритет за японската марка

Honda записа 1 млн. хибрида

Honda записа 1 млн. хибрида
От японската автомобилна компания Honda съобщиха, че в края на месец септември са произвели своя едномилионен хибриден автомобил. Юбилейният автомобил слиза от поточните линии 13 години след като марка представи своя първи хибрид - Insight.

Той се появява на пазара в Япония през 1999 година, като по онова време е най-икономичният сериен автомобил с бензинов двигател на пазара, сочи информацията от Honda.
Honda записа 1 млн. хибрида
В днешни дни японската марка предлага 8 различни хибридни возила на повече от 50 пазара по света, включително три в Европа.

По-рано през 2012 година японците изнесоха част от производството на хибридни автомобили извън Япония. Първият такъв модел стана Acura ILX Hybrid, която от месец май се произвежда в САЩ, а вторият - Jazz Hybrid, който от месец юли се произвежда в Тайланд, а до края на година ще стартира производството му и в Малайзия.

От японската компания заявяват, че алтернативното задвижване остава приоритет за тях и съвсем скоро ще видим новата им хибридна система. За разлика от настоящата IMA система на Honda, новата технология ще разчита на два електродвигателя. Освен това, ще има и спорта хибридна система на Honda - Sport Hybrid SH-AWD, която използва три електрически двигателя и ще бъде качена на автомобили като Honda NSX и Honda Legend.

Още по темата:
4 млн. хибрида от Toyota и Lexus

0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    род, нация и етнос Народ, нация и етнос са много често употребявани думи напоследък, но някак си значението им са размива. Никъде не съм видял ясна и точна дефиниция за тях и затова тук давам моя, лична. Не ангажирам никого с нея и не претендирам да е дори донякъде вярна. Затова и в темите, в които пиша, съм се постарал да не употребявам тези думи. Все пак - ето какво аз разбирам под тези понятия: народ - родово понятие, т.е. гледат се какви са родителите ти. Човек се ражда част от даден народ и не може да промени това. Също както племе и раса народите имат външни белези, по които може да се различават (цвят на кожата, спечифични черти на лицето, особености в ръста или телосложението и т.н.) нация - общност, базирана на минало, език, култура, традиции и вярвания. Хората от тази общност са със сходни схващания в социалната, културната и духовната (а в някои случаи дори материалната) сфери от живота. Въпросната общност има идеали (национален идеал) и претенции към останалите, които не са от тази общност (т.нар. национални интереси). Принадлежността към дадена нация е въпрос на личен избор. За 90% от хората народ и нация си съвпадат, защото избират да са част от нацията, определена от народа, в който са се родили. Ако се родиш българин, емигрираш в Германия и се натурализираш там (т.е. работиш необходимите години и вземеш немско гражданство), то ти си от българския народ, но си избрал немската нация. Дори такъв човек да твърди, че се чувства българин и че радува за българските интереси, той е част от немската нация, защото развива немската икономика с труда си, а това е основен национален интерес. От друга страна приемането, че нация и държава са две лица на една монета, според мен е заблуда. Само за еднонационалните държави (каквато е и България) е валидно, че нация и гражданство си съвпадат. За многонационалните държави (каквато е Швейцария) това, струва ми се, не е така. етнос (от гръцки -
  • #12
    5 rate up comment 1 rate down comment
    b.b. ( преди 11 години )
    Откъде заключи, че това значат за мен високи технологии!? От какъв зор изказваш мнение от мое име!? Но какво да очакваш от човек, който за да ми отговори "влиза" с моя ник!? Май трябват разяснения с оглед на показания от теб умствен багаж. Не засягам двете марки, а начина по който се изразяват някои хора тук. Смешен е.
  • #11
    5 rate up comment 5 rate down comment
    b.b. ( преди 11 години )
    "ХОНДА и ТОЙОТА - Това са марките с най-високи автомобилни технологии." Да попитам: колко високи са "най-високите автомобилни технологии"? Или това е нещо като дължината на късото кафе ;)
  • #10
    8 rate up comment 1 rate down comment
    до ипо ( преди 11 години )
    Да де ама забравяш малката подробност, че 5000 долара от 60-те имат коренно различна стойност от 5000 долара сега.
  • #9
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Може би пише и потъп!
  • #8
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    От такава любов към таблата ,е пропуснал да научи ,къде се слага СУФИКС.
  • #7
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Пишлемето от къде да знае,той харесвал таблото.
  • #6
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Когато боклучавите немски лъже-Фордове, произведени в Испания и Турция постигнат успехите на Хонда и Тойота, обадете ми се!
  • #5
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Исках да кажа,че примера ти с таблото е много слаб.
  • #4
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ами,купи си табло.