IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan пуска евтин Leaf в САЩ

Продажбите на модела вървят надолу

Nissan пуска евтин Leaf в САЩ

Nissan пуска евтин Leaf в САЩ
Електрическото возило Leaf не носи очаквания от Nissan успех и това не е тайна. За първите 9 месеца на тази година продажбите на модела в САЩ са едва 5 212. Това представлява спад от 27.6% спрямо същия период на миналата година и е далеч от прогнозите на японците за 20 000 продажби през първата фискална година.

В японската компания обаче не чакат да стане чудо, а вече имат план как да излязат от тази ситуация. Това ще стане с по-достъпна версия на Leaf, която ще се появи още догодина.

Основното при нея ще бъде това, че тя няма да се произвежда в Япония. Новият евтин Leaf ще се конструира в САЩ във фабриката на марката в Тенеси, като по този начин ще се избегне проблемът със скъпата йена.

Производството ще стартира през декември тази година, а първите доставки ще се осъществят през март 2013 година. В американското предприятие ще се произвеждат и батериите на Leaf, които са най-скъпия компонент в колата. Вложената сума в този завод надвишава $1.4 млрд., а капацитетът му достига 200 000 батерийни модула на година.

В момента Nissan предлага две версии на Leaf в САЩ - SV, чиято цена е $36 050 и по-скъпия SL, който се продава срещу $38 100. От тези суми могат да бъдат извадени $7 500, тъй като Nissan Leaf се предлага с данъчен кредит.

Още за Nissan Leaf

Тагове: nissan leaf
0 от 500
  • #2
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Е за какво е да се стараят за вида? Те тойота пробутват модела Приус, който освен отвратителен външен вид има и също толкова противен вътрешен вид, като добавим и евтините пластмаси в купето, мисля че този Нисън е къде, къде по-добро предложение.
  • #1
    9 rate up comment 2 rate down comment
    знаещ ( преди 11 години )
    Първо: цената на колата е доста висока.Второ: екстериора е много противоречив, но като че ли преобладава мнението за грозен автомобил. Лично мое мнение,че могат да се постараят повече с външния вид на автомобила.Трето: трябва да се развиват батериите за по-голяма издръжливост и капацитет. Това естествено става с пари, а ако модела не върви добре няма от къде да дойдат.$. При една евентуална криза и покачване цените на петрола ще има бум на такива возила и хибриди. Сега цените са стабилни.