IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan пуска евтин Leaf в САЩ

Продажбите на модела вървят надолу

Nissan пуска евтин Leaf в САЩ

Nissan пуска евтин Leaf в САЩ
Електрическото возило Leaf не носи очаквания от Nissan успех и това не е тайна. За първите 9 месеца на тази година продажбите на модела в САЩ са едва 5 212. Това представлява спад от 27.6% спрямо същия период на миналата година и е далеч от прогнозите на японците за 20 000 продажби през първата фискална година.

В японската компания обаче не чакат да стане чудо, а вече имат план как да излязат от тази ситуация. Това ще стане с по-достъпна версия на Leaf, която ще се появи още догодина.

Основното при нея ще бъде това, че тя няма да се произвежда в Япония. Новият евтин Leaf ще се конструира в САЩ във фабриката на марката в Тенеси, като по този начин ще се избегне проблемът със скъпата йена.

Производството ще стартира през декември тази година, а първите доставки ще се осъществят през март 2013 година. В американското предприятие ще се произвеждат и батериите на Leaf, които са най-скъпия компонент в колата. Вложената сума в този завод надвишава $1.4 млрд., а капацитетът му достига 200 000 батерийни модула на година.

В момента Nissan предлага две версии на Leaf в САЩ - SV, чиято цена е $36 050 и по-скъпия SL, който се продава срещу $38 100. От тези суми могат да бъдат извадени $7 500, тъй като Nissan Leaf се предлага с данъчен кредит.

Още за Nissan Leaf

Тагове: nissan leaf
0 от 500
  • #12
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Интересно ( преди 11 години )
    Интересно защо всички фенчета на японски или корейски щайги не обясняват защо са им толкова "хубави" щайгите а веднага започват да плюят и нападат немските марки, най-много ФВ.. Явно защото карат такива ***, че самите себе си не могат да убедят че стават за нещо и им остава да плюят по форумите да си излеят нервите по грешната покупка...
  • #11
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Кшкай е най-продавания СУВ в Европа бе кавал ВАГиналски и втори в света след Хонда ЦР-В.Ама тези неща май в АБ не ги пише нали и няма от къде да ги знаеш.Там само немските каски ги хвалят.Ако постигнат нещо минимално го разтягат до толкова,че все едно са върха на сладоледа и другите ядат доматите с коловете.А за Нисан Жук нещо да кажеш.Невероятен хит е този автомобил,а много го отписваха и казваха,че няма да се продава,защото бил грозен.Грозни са немските навеси,купувани от хора без естетика.
  • #10
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Какъв фалит бе ВАГиналний?По-скоро Нисан е локомотива,който дърпа алианса.Наблегни на думичката АЛИАНС!Ако не ти е ясна пусни тълковния речник!Двете марки се кооперират,за да намалят разходите и да стъпят на нови пазари по света.Рено са купили една част от акцийте на Нисан и Нисан от своя страна са купили акции на Рено.Така са се обвързали,за да имат взаимен интерес да работят.Ама тези неща как да са ти ясни,като четеш АБ,промили са ти мозък,а и ВАГ не прави така,а само купува и разваля.
  • #9
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Нисан + успешен модел не се е случвало много отдавна.. добре че е рено да ги спаси от фалит..
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Това с намаляването на цените ще е разумна стъпка от страна на Нисан.Когато утроят пробега на ел. колата им, сигурен съм клиентите ще полудеят по този модел!Реална цена + поне 400км пробег с едно зареждане ще накарат хората да купуват колата като топъл хляб!!!
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Да, то за това мина по продажби гоуф. Щото много "недоволни" има от Приус а ? Абе коне свалете капаците и стига злобяхте. Статията е за Нисан, какви VW и Тойота намесихте пак.
  • #6
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Естествено че има защо до сега не съм чул Амеркианската агенция на потребителите в САЩ да отправя апел към американците да не купуват Приус, защото вози гадно а вътре целия е направен от евтини пластмаси. Няма да споменавам, за самоускоряващите *** на Приус и неработещите спирачки, въпреки, че това допълва картинката. Комплекс Приус може да има само тоя който се е набутал с Приус.
  • #5
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ти май имаш комплекс от Приус. И със сигурност има защо.
  • #4
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не съм казвал нищо за немските, но щом ти намесмваш немските и чак ми сложи думи в устата, които не съм казвал значи имаш голям комплекс от немски коли. И вероятно има защо.
  • #3
    14 rate up comment 6 rate down comment
    до:този под мен ( преди 11 години )
    Казваш защо немците да се стараят да правят високотрехнологични автомобили,да се стараят да са здрави,да се стараят да не им блокират ДВГ,да не им се пукат главите на ДВГ,да не гърмят турбота,да не се скапва окачването преди всяка смяна на накладки,да не им блокират СК и т.н.Ами що да се стараят,като все още има балъци,които да им купуват трошките,на баснословни цени,със смешна гаранция и отвратително качество.Няма нужда.Каруците явно са на мода при германофилчетата.