IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpina показа B3 Bi-Turbo

Докато най-запалените фенове на „горещи” версии от BMW все още очакват появата на новия M3, тюнинговата фирма на BMW - Alpina показа би-турбо весия на базата на седана от Серия-3.

Alpina показа B3 Bi-Turbo
Alpina има дълги традиции в областта на турбоверсиите, като първия тюнингов модел с турбо-двигател е показала още през 1978 г. 

Сега при новата Серия-3, Alpina създава изцяло новия B3 Bi-Turbo. 

Максималната мощност на тази нова версия е 360 к.с. при 6 000 об/мин, а максималният въртящ момент достига 500Nm при 3,800 до 5 000об/мин. 

За да създадат този нов модел, инженерите на Alpina работиха 12 месеца, като са променили някои ключови характеристики на двигателя. Използват се бутала на MAHLE, които позволяват коефициент на компресия 9.4:1. 

Ускорението от място до 100 км/час е за 4.9 секунди, а максималната скорост 285 км/час. 

Другата сериозна промяна е в изпускателната система, която сега завършва с четири тръби, свързани с нов каталитичен конвертор. Автомобилът отговаря на изискванията за опазване на околната среда по нормите Euro4. 


В интериора на Alpina B3 Bi-Turbo се вижда нов волан и ново разположение на инструментите на таблото, които са сини с червени стрелки. Джантите са създадени от Alpina специално за този модел и имат размер 18 цола. 

От Alpina съобщават, че от този модел ще бъде произведена къса серия от няколко стотин автомобили, всеки от които ще бъде по поръчка и ще носи специален плакет, показващ индивидуалния му номер в уникалната серия.
0 от 500