IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Note – 100 000 автомобили продадени за една година в Европа

Една година се оказа достатъчна за да бъдат продадени в Европа 100 000 броя от модела Nissan Note.

Nissan Note – 100 000 автомобили продадени за една година в Европа
Този резултат поставя Note на трето място по продажби в сегмент B на MPV автомобилите, като изпреварва съперници като Renault Modus, Honda Jazz и Fiat Idea. 

От Nissan са направили проучване на продажбите на Nissan Note, което показва интересни изводи. 

Половината от всички купувачи на този автомобил за първи път купуват модел на Nissan. Една трета от всички купувачи на Note са жени. Данните показват, че Nissan Note е типичен семеен автомобил, използван ежедневно, както за превоз до работното място и/или училището на децата, така и за почивните дни. 

Най-често това е основен автомобил в семейството. Интересно е, че близо 30% от собствениците на Nissan Note преди това са имали автомобил от по-висок клас. Причината да изберат Note e просторността и практичността на този автомобил. 

Nissan Note е дълъг 4 метра и предлага щедро място, включително и на задната седалка, която има широчина 78 см, нещо което е съпоставимо с мястото в такива луксозни автомобили като Audi A6 или BMW Серия 5. 

Наред с това Note предлага един от най-големите багажници, не само в своя клас – със спуснати задни седалки 1332 литра. 

Освен практичност и голям обем, една голяма група от тези избрали Note, е направила това впечатлена от дизайна и красивите цветове. 30% от клиентите на Nissan определят дизайна на Note като необичайно красив.
0 от 500