IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi ще прави и комби на базата на А5?

С надежда да постигне поставените си цели да продава по един милион автомобили годишно, Audi ще пусне в близките години доста нови модели, които да запълнят нови пазарни ниши.

Audi ще прави и комби на базата на А5?
Една от новините може да е комби версията на новото купе А5. Германският Autobild, показва компютърен образ на A5 комби, от който личи, че автомобилът ще бъде позициониран между A4 и A6 Avant. 

Макар вътрешната конкуренция между Sportback A5 от една страна и А4 и А6 Avant от друга да е неизбежна, не трябва да се забравя, че с новия, така наречен „модулен дизайн”, Audi понижава значително разходите за развойна дейност на новите модели. 

Нещо повече, следващите поколения на комбитата на А4 и А6 ще бъдат произвеждани на същата платформа, както и А5. Ако А5 Sportback получи зелена улица за серийно производство, той ще се появи в дилърските центрове през 2009 г. 

Преди евентуално да видим комби версията на А5 обаче, ще се насладим на новата кабрио-версия на А5, която ще има своята премиера идната година. 

Шефът на Audi Руперт Стадлер вече заяви, че фирмата планира да пусне 18 нови модели до 2015 г. така че няма да е изненада между тях да бъде и A5 Sportback. 

Други вероятни нови модели, които можем да очакваме са: A1, който ще бъде конкурент на Mini, A7, купето с пет врати и на негова база кабриолет, един изцяло нов SUV модел в средния клас Q5, един по-компактен SUV Q3 , нов роудстер и др.
0 от 500