IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Чешкият” Hyundai i30 ще се предлага и във версия комби

Hyundai продължава строителството на своя завод в Чехия, като първият „чешки” модел на фирмата ще се появи след около две години.

„Чешкият” Hyundai i30 ще се предлага и във версия комби
В Automedia.bg вече сме писали за модела i30, който Hyundai ще произвежда в Чехия. Сега стана ясно, че този автомобил ще има и комби версия. 


Капацитетът на завода на Hyundai в Ношовице ще бъде около 200 000 автомобили годишно. 

Произвеждания в Чехия модел на Hyundai ще се намеси на пазара в един от най-силните и пренаситени с модели сегменти. 

В него са такива конкуренти, като VW Golf, Opel Astra, Renault Mégane, Pеugeot 307, Citroen C4, Škoda Octavia, не на последно място и „роднината” произвеждан в съседна Словакия Kia Cee’d. Всъщност Hyundai i30 ще бъде произвеждан на базата на споменатия Kia Cee’d, но естествено това няма да намали конкуренцията между двата автомобила на корейската група, произвеждани в съседните европейски държави. 

Първият прототип на i30 видяхме тази година през пролетта в Женева, комби версията беше показана преди дни на изложението в Сеул. 


Дължината на Hyundai i30, комби вариант, е 4480 мм, широчината 1780 мм, височината 1530 мм, а колесната база 2700 мм. Обемът на багажника при комби варианта е достигнал 545 литра. 

Hyundai i30 ще се предлага с три дизелови и три бензинови двигателя. Дезелите са с обем 1.6 (в две версии на мощността) и 2.0 литра, а бензиновите са с обем 1.4, 1.6 и 2.0 литра. 

Комби версията първоначално ще бъде предлагана само с двата двулитрови двигателя, но след време изборът на двигатели и при комбито ще бъде по-широк.
0 от 500