IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda6 избра Москва за премиерата си

Японците се отказват от версията хечбек за модела

Mazda6 избра Москва за премиерата си

Mazda избра откриващото се днес международно изложение в Москва за премиера на третото поколение на модела Mazda6.

Цените и оборудването на новата Mazda6 ще бъдат обявени до седмица, а първите автомобили от модела ще се появят на пазара в Европа през декември. Преди това – още в края на септември, ще видим и версията комби, чиято премиера е насрочена за изложението в Париж.
Mazda6 избра Москва за премиерата си
„Наложи се да се откажем от пускането на версия „хечбек”, защото тя няма бъдеще при този модел – заяви главният дизайнер на Mazda6 Акира Таматани. – Всичко опира до това, че хечбекът не позволя придаването на толкова спортна форма, която искаме да има този автомобил. Това е нашият нов флагман – венецът в цялата история на автомобилостроенето на Mazda”.

Новата Mazda6 е оборудвана с 2.0 литров бензинов двигател с мощност 150 к.с., снабден със системата SkyActiv, чиято степен на сгъстяване е 14:1. Моторът е комбиниран с 6-степенна автоматична скоростна кутия. В новата „шестица” японците за първи път представят сисетма за рекуперация на енергията при спиране (i-ELOOP), която намалява разхода на гориво и нивото на вредния емиси СО2.

Японците подготвят и още една бензинова версия на автомобила, която ще се предлага на пазарите в Русия и САЩ. Тя ще бъде с напълно нов 2.5 литров мотор SkyActiv с мощност 192 к.с. При него степента на сгъстяване е 13:1, като и той може да се комбинира с 6-степпена автоматична скоростна кутия. Ще има и дизелов модел, но към момента не се съобщава нищо за него.

Размерите на новата Mazda6 са: дължина – 4865 мм, широчина - 1840 мм, височина -1450 мм и междуосие – 2830 мм. Разходът на гориво при версията с 2.0 литров мотор и механична скоростна кутия е 6 л/100. Модификацията с автоматик предлага 6.2 л/100 км., а тази с 2.5 литровия мотор – 6.4 л/100 км.

Тагове: mazda6
0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Mazda 6 може да е била надежсдна, но в изводът от статията АБ пишат, че по комфорт Мазда 6 е далече от Passat и i40.Дано в новия модел да са оправили нещата.Не забравяйте, че Мазда до скоро имаше много общо с Форд,една срядняшка фирма,така, че не може да чакате чудеса.От нищо нещо не става.
  • #10
    4 rate up comment 13 rate down comment
    ! ( преди 11 години )
    Ти още малко ще кажеш, че AutoBild лъжат.Съжалявам ако истината те заболя, но в техния тест Мазда 6 е последна,а Пежо 508 е предпоследна.Ти май наистина не си влизал в такава мазда.Кажи на *** да те заведе в някпой голям град с представителство и виж на живо,не пиши наизуст.
  • #9
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Разходът на Passat 1.8 TSI 160 hp. е 6.9/100, но е по-мощен от маздата, а на Hyunbdai i40 1.6 GDI 135 hp. е 6.1/100, което е само с 0.1/100 от този в статията.Така,че маздата не е върха на икономичността, като за още не излязал модел.
  • #8
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Анонимен и ние четем АБ.Може да не си измисляш подобни простотии!Ако не ти харесва марката Мазда,по-добре не лъжи и не заблуждавай,защото си ни ясен,че си онова просто ВАГинално ***,което след всяка статия за японски автомобили и най-вече за Тойота,*** форума.Вземи се скрий малко,почини от простотията си,макар,че за простака почивен ден няма.
  • #7
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Дано тази мазда 6 да се е пипнали повече, защото сегашната е много постна история.ДСа не говорим, че няма една мека повърхност в салона и вози като трупче, но и няма едно приспособление за закачане в багажника,каквито има например още в предишното поколенмие на Астра.Казвам го, защото двама мои колеги си сравняваха колите и го видях лично.При това маздата беше високо ниво на оборудване.
  • #6
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Разходът на Mazda бил най-точен,ха,щях да падна от смях!Гледан тест на АБ от пролетта с актуалната още Мазда 6 от 6 модела тя е последна,бита дори от корейците,които са втори.А разхода при нея и Пежо 508 е с най-голямо превишение от заводския.Така,че не приказвай измислици-премислици.
  • #5
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Прекрасен автомобил.Браво на Мазда!
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    :) ( преди 11 години )
    Do want! Дреме ми за размера на багажника.
  • #3
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Разхода е направо перфектен за автомобил от този клас с бензинов двигател.Има и други производители,които съобщават подобни разходи на гориво,но действително колите им харчат 2-3 л.отгоре.При Мазда заводския разход много се доближава до реалния.Казвам го от личен опит.
  • #2
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хубава мазда,поздравления!Макар,че казано под секрет, този разход 6/100 не е кой знае какво постижение.Моделите на другите фирми имат подбен разход при близка мощност без да имат компресия 14:1.