IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda6 избра Москва за премиерата си

Японците се отказват от версията хечбек за модела

Mazda6 избра Москва за премиерата си

Mazda избра откриващото се днес международно изложение в Москва за премиера на третото поколение на модела Mazda6.

Цените и оборудването на новата Mazda6 ще бъдат обявени до седмица, а първите автомобили от модела ще се появят на пазара в Европа през декември. Преди това – още в края на септември, ще видим и версията комби, чиято премиера е насрочена за изложението в Париж.
Mazda6 избра Москва за премиерата си
„Наложи се да се откажем от пускането на версия „хечбек”, защото тя няма бъдеще при този модел – заяви главният дизайнер на Mazda6 Акира Таматани. – Всичко опира до това, че хечбекът не позволя придаването на толкова спортна форма, която искаме да има този автомобил. Това е нашият нов флагман – венецът в цялата история на автомобилостроенето на Mazda”.

Новата Mazda6 е оборудвана с 2.0 литров бензинов двигател с мощност 150 к.с., снабден със системата SkyActiv, чиято степен на сгъстяване е 14:1. Моторът е комбиниран с 6-степенна автоматична скоростна кутия. В новата „шестица” японците за първи път представят сисетма за рекуперация на енергията при спиране (i-ELOOP), която намалява разхода на гориво и нивото на вредния емиси СО2.

Японците подготвят и още една бензинова версия на автомобила, която ще се предлага на пазарите в Русия и САЩ. Тя ще бъде с напълно нов 2.5 литров мотор SkyActiv с мощност 192 к.с. При него степента на сгъстяване е 13:1, като и той може да се комбинира с 6-степпена автоматична скоростна кутия. Ще има и дизелов модел, но към момента не се съобщава нищо за него.

Размерите на новата Mazda6 са: дължина – 4865 мм, широчина - 1840 мм, височина -1450 мм и междуосие – 2830 мм. Разходът на гориво при версията с 2.0 литров мотор и механична скоростна кутия е 6 л/100. Модификацията с автоматик предлага 6.2 л/100 км., а тази с 2.5 литровия мотор – 6.4 л/100 км.

Тагове: mazda6
0 от 500
  • #21
    3 rate up comment 5 rate down comment
    до dude ( преди 11 години )
    Не може да се опъне на 2.0 ТФСИ,ДА.... защото няма такъв двигател.Има 2.0 TSI
  • #20
    2 rate up comment 4 rate down comment
    dude ( преди 11 години )
    т.е за тук пак няма да има двигател, които да се опъне на 2.0 ТФСИ. То не че ние сме някакъв пазар, *** кво им пречи да я пуснат за цяла европа щом може за Русия
  • #19
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    не бе,брат му има почти мазда 6...:) и са му сложили кукички специално
  • #18
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Брат му имал мазда 6 ... айде пак цветни филми
  • #17
    5 rate up comment 2 rate down comment
    до: мангала ( преди 11 години )
    Чакайте вие мангото да ви сканира измислената от него статия в АутоБилд, чакайте! Той завалията всеки ден кисне тук и лъжите му станаха толкова банални, че няма нужда да се занимавате с него. Това е *** с измислените Аудите, които стават ту а4, ту а6 или а8. Мечтае си за такива автомобили и междувременно плюе по другите. Нещастен комплексар от който нищо креативно човек не може да научи.
  • #16
    12 rate up comment 1 rate down comment
    бехи ( преди 11 години )
    Седалките изглеждат много по-спортни в сравнение с предишния модел. Дизайна е страхотен, дано са запазили окачването от фейслифта не сегашния модел. Стегнато, спортно, но не прекалено твърдо. Ако и цените са като при сегашния модел, мисля че това ще е един прекрасен автомобил. И дано този път са си направили сметките добре Мазда, че при СХ-5 сега се чака половин година.
  • #15
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Миризмата от Айтос пак ли се е насрал бе. Чак взело да му люти на очите от миризма и взел да души през монитора ха ха ха. Миризма преди да душиш монитора си напомняй защо ти викат Миризмата, след това си виж памперса дали пак не е протекъл.
  • #14
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Мангото се появи с торбата с лайн.та и се размириса на ***.Чудя се само,кой му е дал достъп до интернет на това изчадие неземно.Всеки ден все едни и същи лъжи повтаря.
  • #13
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Кавал,сканирай статията,която си чел,за да е видим.Още от сега ти казвам,че го няма това което твърдиш и нищо няма да сканираш,защото си беден въшлив ***.Миришеш от далеч.Всеки ден,когато влезеш във форума и започва да вони.И между другото брат ми има настоящата Мазда 6 и не само съм се возил,но и доста съм е карал.Ако искаш и снимки мога да ти кача да е видиш,ако не вярваш *** смотан,дето не само не си се качвал в тази кола,но и АБ не си чел.
  • #12
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Возела,като трупче.Аве ей *** стига лъга бе!Да не говориш за някой Пасат случайно?Нямало меки повърхности в салона?!Нямало закачалки в багажника?!Направо ужас,като ти чете човек глупостите.Друга простотия ще измислиш ли да се посмеем.Гледай бе кавал:http://0.tqn.com/d/cars/1/0/o/A/2/jf_mazda6_Trunk.jpgЗакачалките са стандарт между другото,а допълнително можеш да си поръчаш мрежа.Един от най-стилните кокпити в класа:http://***.autogush.com/images/mazda-6-2.5-2011-02.jpg