IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващото BMW M3 – нови подробности

Моделът ще се предлага само със 7-степенен автомат

Следващото BMW M3 – нови подробности

Следващото поколение на седана BMW M3 трябва да се появи на изложението в Женева през март 2013 г., но отсега предизвика огромен интерес. И кара журналистите, особено от Германия и Великобритания, да правят всичко възможно да измъкнат нови подробности за модела.
Следващото BMW M3 – нови подробности
Според последни сведения под капака на машината ще бъде поставена преработена версия на редовия 6-цилиндров, 3.0 литров мотор N55, който сега се среща при купето 6-series (версия 640i). В настоящата си модификация този агрегат достига 320 к.с. и 450 Нм въртящ момент, но при следващото M3 мощността му ще бъде около 460 к.с., а въртящия момент 650 Нм.

Освен това е ясно, че автомобилът ще се предлага само със 7-степенна автоматична скоростна кутия с двойно сцепление. Тя ще бъде преработена версия на трансмисията в сегашния седан BMW M5, като специално за „тройката” ще бъдат променени предавателните числа.
Следващото BMW M3 – нови подробности
При новостите за следващото М3 трябва да се отбележи е електромеханичния усилвател на кормилното управлевие. А също така и регулируемото по електронен път окачване. То е с 3 режима на работа и е аналогично с това на М5.

Очакванията са новата модификация на мотора N55 да има и напълно преработени всмукателна и изпускателни системи. Все още обаче не е ясно колко турбини ще има агрегата, като в момента той разполага с една.
 

Тагове: bmw m3 n55
0 от 500