IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новата Toyota Auris

Японците показаха модела предпремиерно (нови снимки)

Това е новата Toyota Auris

Около месец, след като показахме първите шпионски изображения на новото поколение Auris, японците разкриха модела официално. Новата Toyota Auris има напълно нов, по-изразителен дизайн, обновени двигатели, по-големи размери и по-здрава, но по-лека платформа. Официално моделът ще бъде представен в Париж, а продажбите трябва да стартират в началото на 2013 година.
Това е новата Toyota Auris
Първото, което се набива на очи в новото поколение Auris са новите форми на колата. Те са изпълнени според новия дизайнерски език на марката, като придават на возилото по-изразителен и динамичен вид. Напълно нов е и интериорът, където са използвани материали с по-високо качество.

Автомобилът залага и на нова платформа, която редуцира общото тегло на колата с до 40 килограма в зависимост от модификацията. В същото време обаче структурата има с 10% по-висока степен на усукване. Освен това просвета и центъра на тежестта на колата са по-ниски, което гарантира по-добро пътно поведение.

Размерите на новото поколение Toyota Auris са: дължина 4275 мм, широчина 1760 мм, височина 1460 мм и междуосие 2600 мм. Това означава, че моделът е пораснал с 30 мм на дължина, но е по-нисък с 55 мм. Обемът на багажника е 380 литра. Тъй като новата платформа е създадена с идеята на нея да се конструира хибрид, батериите на тази модификации няма да влияят по никакъв начин на простора в салона и на обема на багажника.

Що се отнася до двигателите, те ще бъдат бензинови, дизелови и хибридни. Подробности все още няма, като се очаква агрегатите да бъдат базирани на настоящите, но подложени на доработка за още по-голяма ефективност. Базов трябва да бъде 1.33-литровия бензинов двигател, а след него в гамата да се нареди 1.6-литровия агрегат. Дизеловото предложение ще бъде оборудвано с 1.4-литровия дизел. Около година след пазарната премиера на колата тя ще получи и агрегати от BMW, съгласно споразумението, което двете компании подписаха по-рано през тази година. Хибридната версия ще заложи на познатия 1.8-литров бензинов двигател, който работи в синхрон с електромотор и никел-метал-хидридна батерия.

Очаквайте още подробности

Тагове: toyota auris
0 от 500