IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новата Toyota Auris

Японците показаха модела предпремиерно (нови снимки)

Това е новата Toyota Auris

Около месец, след като показахме първите шпионски изображения на новото поколение Auris, японците разкриха модела официално. Новата Toyota Auris има напълно нов, по-изразителен дизайн, обновени двигатели, по-големи размери и по-здрава, но по-лека платформа. Официално моделът ще бъде представен в Париж, а продажбите трябва да стартират в началото на 2013 година.
Това е новата Toyota Auris
Първото, което се набива на очи в новото поколение Auris са новите форми на колата. Те са изпълнени според новия дизайнерски език на марката, като придават на возилото по-изразителен и динамичен вид. Напълно нов е и интериорът, където са използвани материали с по-високо качество.

Автомобилът залага и на нова платформа, която редуцира общото тегло на колата с до 40 килограма в зависимост от модификацията. В същото време обаче структурата има с 10% по-висока степен на усукване. Освен това просвета и центъра на тежестта на колата са по-ниски, което гарантира по-добро пътно поведение.

Размерите на новото поколение Toyota Auris са: дължина 4275 мм, широчина 1760 мм, височина 1460 мм и междуосие 2600 мм. Това означава, че моделът е пораснал с 30 мм на дължина, но е по-нисък с 55 мм. Обемът на багажника е 380 литра. Тъй като новата платформа е създадена с идеята на нея да се конструира хибрид, батериите на тази модификации няма да влияят по никакъв начин на простора в салона и на обема на багажника.

Що се отнася до двигателите, те ще бъдат бензинови, дизелови и хибридни. Подробности все още няма, като се очаква агрегатите да бъдат базирани на настоящите, но подложени на доработка за още по-голяма ефективност. Базов трябва да бъде 1.33-литровия бензинов двигател, а след него в гамата да се нареди 1.6-литровия агрегат. Дизеловото предложение ще бъде оборудвано с 1.4-литровия дизел. Около година след пазарната премиера на колата тя ще получи и агрегати от BMW, съгласно споразумението, което двете компании подписаха по-рано през тази година. Хибридната версия ще заложи на познатия 1.8-литров бензинов двигател, който работи в синхрон с електромотор и никел-метал-хидридна батерия.

Очаквайте още подробности

Тагове: toyota auris
0 от 500
  • #32
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    АКО НЯКОЙ ПЪК МИ КАЖЕ ЧЕ ТОВА Е ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНА КОЛА ЗНАЧИ Е МНОГО ***.
  • #31
    6 rate up comment 5 rate down comment
    ka52alligator ( преди 11 години )
    В пъти все пак е по-хубава от новата Корола , там са се уляли, а тази има форма на ГУЩЕР, за тва е толкоз яка.
  • #30
    6 rate up comment 3 rate down comment
    TUV AUTO REPORT ( преди 11 години )
    НЕМСКИТЕ БАВНООБОРОТНИ ТАНКОВЕ СА ПО ПОСЛЕДНИТЕ МЕСТА ПО ЗДРАВИНА,ТОЕСТ ТЕ СА ТРОШКИ. И ДА СРАВНЯВАШ ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН И ЗДРАВ ЯПОНСКИ АВТОМОБИЛ КАТО АУРИС С НИСКОТЕХНОЛОГИЧЕН ТРАКАЩ НЕМСКИ НАВЕС ....БЕЗ КОМЕНТАР.
  • #29
    4 rate up comment 6 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    Да сравняваш тази трошка с който и да е немски танк.. без коментар..
  • #28
    3 rate up comment 1 rate down comment
    "Артар Хейли&qu ( преди 11 години )
    От човек с ник Анонимен,акъли НЕ,с радост бих те пратил да се иб*ш,но ще те оставя-живота ще те научи.....едва ли!!!!!!!!!!
  • #27
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Едно се разбра - *** разбира от коли за разлика от теб. Само колко е смешно жената движи с модерна японска , здрава и МНОГО ПО-младежка кола, а сина й скърца със стария сцепен мерцедес, при това всички знаем,че мерцедес не може да стъпи на малкия пръст на Корола по здравина. Да караш стар германски кокошарник и да се подиграваш на КОРОЛА, значи не си в час.
  • #26
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Ако Mercedes W140 е немско легенче, значи 80% от автомобилите са пълен ***! Поинтересувай се малко :)А ти какво караш? Toyota Century? Ако караш такава, добре, ама иначе...
  • #25
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Obrut - Королата още стои бе, майка ми я кара. Ама тя не е претенциозна, все пак и е първата кола и е на 116 000 км. За нея си е супер! За мен, обаче, не е! В момента карам стара немска машина от 98-*** година и задоволството ми е от нея е в ПЪТИ по-голямо! Видях и немските машини и японските, и френските, и американските. Оставам си фен на немското, пък вие си карайте Тойотките. А този, дето пише за снимките - тя и моята на снимка беше номер едно, ама на живо...
  • #24
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Королата не е негова естествено.Кой ще даде на ***,който кара S class на 25 години да кара нова Корола? Баща му или брат му е дал да я кара за малко тук-там и после го е изгонил в 25 годишния германски кокошарник да отглежда кокошки.
  • #23
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Obrut ( преди 11 години )
    Triforce, ти май сам не знаеш кога казваш истината и кога лъжеш... Каква "стара, раздрънкана немска машина", като навсякъде тръбеше, че караш дизелова Corolla хечбек???