IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще прави конкурент на BMW X6

Това ще бъде модификация на следващия Touareg

Volkswagen ще прави конкурент на BMW X6

Концернът Volkswagen разработва нова модификация на всъдехода си Touareg, която ще трябва да се конкурира с BMW X6 и ще има същата скосена линия на покрива. Това съобщи германското издание Autobild.
Volkswagen ще прави конкурент на BMW X6

* Неофициално изображение

Според информацията новия модел ще бъде на платформата на следващото поколение на Touareg, което трябва да се появи след 2 години. Новият Volkswagen Touareg ще бъде с около 300 кг. по-лек от настоящия, по-просторен и с по-спортни настройки на кормилното управление. Ръководството на германския концерн все още не е решило кога ще се появи в производство евентуалния конкурент на BMW X6, но според експертите това може да стане не по-рано от 2015 г.
Любопитното е, че по-рано тази година главният дизайнер на Volkswagen Валтер да Силва обяви за намеренията на Audi да пусне подобен модел на пазара. Това сега е потвърдено и от шефът на дизайнерите в Audi Волфганг Егер.
Освен това аналогичен модел в линията си ще включи и Mercedes-Benz. Той ще се казва GLS и ще използва платформата на новото поколение M-Class. В същото време машината ще има скосения покрив и външност в стила на CLS. Очаква се производството на Mercedes-Benz GLS да започне в завода на компанията в САЩ през 2014 г.

Тагове: touareg suv x6
0 от 500