IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota взима товарни автомобили от PSA

Машините ще се продават в Европа под марката на японците

Toyota взима товарни автомобили от PSA

Европейското подразделение на Toyota Motor и френският алианс PSA Peugeot Citroen подписаха ново споразумение за сътрудничество. Според него японците ще получат от своя партньор лекотоварни автомобили, които ще продават под своята марка в Европа.
Toyota взима товарни автомобили от PSA
Споразумението влиза в сила в средата на 2013 г., когато Toyota ще получи пълен достъп до моделите Peugeot Expert и Citroen Jumpy. Те ще бъдат леко преработени от японците и ще бъдат пуснати на пазарите на Стария континент.

По този начин Toyota ще трябва да запълни дупката в моделната си гама, която се образува след като концернът спря да продава в Европа лекотоварния Hiace. Причината е, че двигателите на този автомобил не отговаряха на екелогичните стандарти Euro5.

Освен това Toyota и PSA ще започнат да си сътрудничат в създаването на нови модели на търговски автомобили. С тяхното производство ще се заеме изцяло френският алианс. Договорът между двете страни е до 2020 г., но според експерти той ще бъде продължен с няколко години.

По-рано тази година Toyota, който е най-големият производител на автомобили в света, подписа споразумение с BMW. То е за създаването на спортен автомобил. Преди това двата концерна се договориха да обединят усилията си в областа на разработката и производството на екологични технологии.
 

0 от 500
  • #4
    24 rate up comment 2 rate down comment
    ПрофесионалистА ( преди 11 години )
    Всичко е пределно ясно и просто - французите са можеби най-добрите в този сектор на пазара и за японците е най-рентабилно да вземат готов продукт и да измъкнат някоя и друга продажба, от колкото да влагат милиони в собствена разработка.
  • #3
    21 rate up comment 4 rate down comment
    AE95 ( преди 11 години )
    От Тойота просто са разбрали, че бъдещето е в хибридите и електромобилите и сега ще хвърлят целия си потенциал в разработките на тези технологии, а до тогава ще "закърпят" положението като взимат двигатели, че и цели коли от БМВ и Пежо.
  • #2
    26 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    тия са се умешили като свински черва, БМВ и Пежо правеха общ двигател, освен това Пежо-Ситроен правиха общ модел с Тойота при най-малките. Тойота в това време правеше общ модел със Субару а сега Тойота купува от БМВ двигатели а виждаме че и минивани от Пежо, които да продава като свои. Рядко може да се види такава мешана скара.
  • #1
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Голямо мазало!!!!!!!!!