IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota взима товарни автомобили от PSA

Машините ще се продават в Европа под марката на японците

Toyota взима товарни автомобили от PSA

Европейското подразделение на Toyota Motor и френският алианс PSA Peugeot Citroen подписаха ново споразумение за сътрудничество. Според него японците ще получат от своя партньор лекотоварни автомобили, които ще продават под своята марка в Европа.
Toyota взима товарни автомобили от PSA
Споразумението влиза в сила в средата на 2013 г., когато Toyota ще получи пълен достъп до моделите Peugeot Expert и Citroen Jumpy. Те ще бъдат леко преработени от японците и ще бъдат пуснати на пазарите на Стария континент.

По този начин Toyota ще трябва да запълни дупката в моделната си гама, която се образува след като концернът спря да продава в Европа лекотоварния Hiace. Причината е, че двигателите на този автомобил не отговаряха на екелогичните стандарти Euro5.

Освен това Toyota и PSA ще започнат да си сътрудничат в създаването на нови модели на търговски автомобили. С тяхното производство ще се заеме изцяло френският алианс. Договорът между двете страни е до 2020 г., но според експерти той ще бъде продължен с няколко години.

По-рано тази година Toyota, който е най-големият производител на автомобили в света, подписа споразумение с BMW. То е за създаването на спортен автомобил. Преди това двата концерна се договориха да обединят усилията си в областа на разработката и производството на екологични технологии.
 

0 от 500
  • #14
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Японецът винаги е N1 ( преди 11 години )
    При най-малките ПСА е с Тойота и карат с Тойота мотори и скорости, и общо взето повечето неща Тойота. При спортните Тойота е номер 1 и БМВ се натиска за съдружие с ТОЙОТА, Защото японеца винаги е номер 1. А германчетата тракат с дизелче отстрани и чакат японеца да им даде високи технологии. Жалки шкембести германчета. БМВ-нцата ги произвеждат в Русия,мерцедесчетата също. Фолксвагенчетата в Пакистан. Немски ментета на истинските коли- ЯПОНСКИТЕ!
  • #13
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    По-точно кое е немското в БМВ - спортните коли от Тойотам хибридите пак от Тойота. А Тойота ще взима от Пежо,защото са най-успешни при баничарките. Тойота не разработва баничарки. А в Африка, Азия се кара най-здравото и най-доброто - Тойота. В Европа се купуват френските боклукчиви баничарки.
  • #12
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Субаруфен ( преди 11 години )
    Мъка, Мъка, Мъка пак ще се кара скапаното Кади. Няма надежда японците да направят собствена баничарка явно.
  • #11
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Автогол ( преди 11 години )
    Ясно- да се знае кои модели не са Тойота. Само *** може да отиде да си купува Тойота която има имидж на производител на най-здравите коли в света и да получи Пежо с емблема на Тойота. Няма такава гавра.Хайейса буса е уникално здрава и удобна машина. Единственият проблем е,че двигателите харчат повечко,а японците не влагат средства в подобряването на икономичността им за Европа.Иначе Хайейс бусовете се продават много добре по света.Много глупаво да махнеш от Европа най-здравия бус на пазара.
  • #10
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Няма по голямо недоразумение от Т5,уникален ***.
  • #9
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хах ами те франсетата отдавна се изравниха по качество с швабето.Колите им дават същите дефекти(същност по-малко ама айде да не засягаме толкова германските фенчета) но на половин цена.Ако искаш качество Японска, ако искаш цена Френска.Вече няма никакъв смисъл да се пръскат луди пари за германските автомобили!
  • #8
    4 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Просволотото японско качество... е френска каручка!?. Лидери били франсетата!? Наизуст ли го пишеш или не си излизал от границите на българия!? В Европа най-продаваните автомобили от този клас са Т5 и двата буса на мерцедес.
  • #7
    11 rate up comment 2 rate down comment
    iliev555 ( преди 11 години )
    i bmw i toyota i psa napravo vze da stava kato trudovo kooperativno zemedelsko stopanstvo [ tkzs ] i trite firmi se ocertavat kato osnovni igraci v meropriatia ot podoben xarakter , no v blizko badeste tova e formylata vseki vzima i dava koi kakvoto ima
  • #6
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Това за двигателите,че не отговаряли на евро5 е абсолютна лъжа.Всички двигатели на Тойота отговарят на тази екологична норма,а дори някой покриват и евро 6. Истината е че нямат завод в Европа за тези автомобили и им идва много скъпо да ги карат от Япония. Освен това ЕС им слага големи акцизи,което ги оскъпява допълнително. Така,че за тях е по-добре да купуват,подобряват и продават.Жалко само,че по този начин се губи японското качество.
  • #5
    24 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    За да си номер едно в света трябва да си гъвкав.