IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Без ABS на пешеходна пътека

Вижте как се спира автомобил без системи за сигурност

Без ABS на пешеходна пътека

При днешните коли, при аварийна ситуация на пътя, просто трябва да натиснете спирачките, като в същото време може дори да си позволите да въртите волана, за да избегнете препятствието. Системите в колите вече са толкова напред, че могат даже сами да спрат автомобила при опасност.

Ако обаче карате стара кола трябва винаги да сте нащрек, а и да знаете как да я овладеете при критични ситуации. При много от тези машини, когато гумите блокират, тъй като система ABS липсва, колата тръгва да се носи на една страна. В такива случаи трябва да пуснете спирачката, да насочите автомобила, и след това пак да опитате да спрете. В много случаи това действие се повтаря многократно, докато гумите (предимно стари) успят да я заковат на място.

Ето един такъв случай, в който разсеян шофьор на Лада Самара (ВАЗ 21099) показва как се действа при аварийна ситуация.

0 от 500
  • #23
    3 rate up comment 1 rate down comment
    vel_co ( преди 11 години )
    А,това за камерите не го знаех,но обяснява доброто заснемане. Абе,казвам си,кой ще си играе да снима без причина как Лада се движи по руска улица:)))Но,както каза някой,тази *** заслужава да бъде сгазена!
  • #22
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Веско ( преди 11 години )
    Типичен представител на руските *** на пътя !!!Каране с превишена скорост в градски условия и даже ускори *** преди да стане проблема.Това трябва да видите в клипа какво коментирате незнам, защото човека пресичащ на ЗЕБРА можеше да бъде УБИТ !!!
  • #21
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Стенли ( преди 11 години )
    Тези камери се използват масово от шофьорите в Русия. Наричат се видео регистратори и представляват стационарни камери, поставени в колите, които записват случващото се на пътя. С въпросните камери руските шофьори се борят с корупцията на пътя, като могат да представят фактите при ПТП например.
  • #20
    4 rate up comment 6 rate down comment
    ( преди 11 години )
    Глупости! Този шофьор въобще нямаше нужда да върти волана. Само трабваше да спира като се движи по права линия. Или от паниката завъртя волана или дръпна ръчната спирачка. В миналото съм карал коли без АБС, спират със свирене на гуми и стабилно ако караш право напред. Това занасяне беше напълно излишно и въобще подобен клип представен като новина е подигравка!Пешеходката освободи пролука за колата. Ако завие надясно блъска колите, наляво блъска нея.
  • #19
    2 rate up comment 8 rate down comment
    vel_co ( преди 11 години )
    На някой да му хрумва,че това е режисиран клип,сниман с нещо далеч по-добро от телефон или някаква мобилна камера? От братушките очаквам вече всичко.
  • #18
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Мен ( преди 11 години )
    Пич, няма никаква вероятност да й е светнало зелено на тая ***, тъй като при светването на жълтото тя беше по средата на улицата. Тая си заслужаваше да бъде блъсната! Респект за шофера!
  • #17
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Явно никой не забеляза, че има светофар , който в момента на преминаване на ладата светва от зелено в жълто. Има лека вероятност горе долу по това време да е светнало зелено за пешеходката и тя да се е изтреляла , но не ми се вярва ! В случая шофьора няма никаква вина и тя е се е стрелнала при оказан забранителен сигнал ,ама кой ти ги гледа !
  • #16
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Стенли до Анонимен ( преди 11 години )
    Защо да прекалявам Анонимен, защото казвам истината за реалността такава каквато е, или ти беше заедно с този в Ладата, че определи вече скоростта за бавна и безопасна та започна да обвиняваш пешеходците вече ?? Еееей това Ганьовско мислене бе, и кога ли ще се отърсим и отървем от него !!! А, Анонимен и ако не си забелязал и отдал значение все пак, за ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА-ЗЕБРА става на въпрос в случая, Ваше Височество Съдя Анонимен, дето съм прекалявал !!!!!!
  • #15
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Стенли, смятам че прекаляваш. Пешеходците нямат право да бягат по улиците, тъй като намаляват времето за реакция на шофьорите. Този с колата караше бавно, според ограниченията и реагира светкавично.
  • #14
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Стенли ( преди 11 години )
    Да си разсеян на пътя те заклеймява и означава, че си потенциален убиец на пътя !!!!!!