IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новата Honda CR-V

Лек автомобил и SUV в едно, твърдят японците

Това е новата Honda CR-V

Това е новата Honda CR-V
Honda разпространи официални снимки и информация за новото поколение CR-V, което ще бъде представено в Париж през месец септември и непосредствено след това ще стъпи на пазара в Европа.

Японците описват новия модел като возило, предлагащо перфектен баланс между лек автомобил и SUV. Новото поколение Honda CR-V има същата дължина като предходния модел и същото междуосие, но стилът му е по-отчетлив и по-добре дефиниран.

Впечатление в дизайна правят новата решетка на радиатора, челните светлини, линията на покрива и напълно новите стопове. Като цяло промените не са големи, но придават на возилото по-цивилен, шосеен вид.

Всъщност тази тенденция се наблюдава не само в дизайна на екстериора. Интериора например, който вече предлага два пъти по-добра шумоизолация, наподобява силно този на лек автомобил. Задната седалка сега е разположена с 38 мм по-ниско, тъй като самият покрив е с 30 мм по-нисък. Липсва и тунела в центъра на купето, в който обикновено се помещава кардана, отговарящ за задвижването на задните колела.

Това обаче съвсем не означава, че Honda CR-V няма система за задвижване към четирите колела. Такава има, като тя е напълно нова. Системата Real Time All-Wheel-Drive вече не е с хидравлично, а с електронно управление, което я прави по-ефективна и по-лека. Както и преди, 100% от въртящия момент на двигателя се предава към предните колела, като при необходимост до 70% от него може да бъде изпратен автоматично към задния мост. Разликата е, че системата винаги работи в режим AWD, за да бъде полезна не само при тежки терени, но и при движение по хлъзгави шосета.
Това е новата Honda CR-V
Освен това, автомобилът предлага и повече място за багаж. Обемът на багажника е 569 литра, като може да нарасне до 1669 литра при сгъването на задните седалки. Дължината на товарното пространство също е нараснала, като сега тя достига 1570 мм. Самият праг на багажника пък е с 30 мм по-ниско до земята, което улеснява товаренето на тежки предмети.

Що се отнася до двигателите, за Европа ще бъдат налични общо три - два дизелови и един бензинов. Това са 2.2-литровия дизелов i-DTEC, 2.0-литровия бензинов i-VTEC и напълно новия 1.6-литров дизелов Earth Dreams двигател с четири цилиндъра, който при версията със задвижване към предните колела ще отделя в атмосферата само 99 г/км вредни СО2 емисии.

В зависимост от стила на шофиране, автомобилът може да бъде с до около 20% по-икономичен от своя предшественик, посочват японците, като уточняват, че принос за това имат и системата старт/стоп, както и напълно равното дъно на колата, което позволява аеродинамиката да бъде оптимизирана с 6%.

Тагове: honda cr-v
0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ей,много разбирачи беее.Щом искам със 7 места явно ми трябват за нещо.Има обаче хора,които веднага ми направиха сметката,че не ми трябвали.Да,ама ми трябват и то много точно 2 допълнителни места.Не за възрастни разбира се,а за деца.Освен това ми трябва,точно СУВ,а не ВАН.Да обяснявам ли защо?20% ДДС не ме вълнуват.Не купувам колата за служебна.
  • #8
    5 rate up comment 23 rate down comment
    haha ( преди 11 години )
    E da ama pak si e Honda. Samo za skrap stawat qponski i koreiski karuci
  • #7
    11 rate up comment 18 rate down comment
    Европеец ( преди 11 години )
    Задницата е нещо средно между копие на старта BMW Х5 и Volvo XC60. Като че ли предишния СиЕрВи беше по-нормален на вид. Сега прилича на онези китайски ментета... с несъразмерно голяма предна решетка.
  • #6
    21 rate up comment 1 rate down comment
    123 ( преди 11 години )
    Седем места в България означават 20 % по-евтин автомобил. Мисля че в това е цялата работа :)
  • #5
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Онзи ( преди 11 години )
    тоа па и какво като няма 7 места няма да си го купиш ли все пак е СУВ а не миниван
  • #4
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    И за какво са ти 7 места?7 места в машина от този клас са измъчена и нереална работа.В Кашкай ще се съберат 7 деца ама 7 възрастни ще се чудят къде да се сбутат.Прекалено е дребен за да събере 7 човека.Много добре си преценяват от Хонда.Те не се изхвърлят излишно и когато правят нещо го правят добре!
  • #3
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    "Лек автомобил и SUV в едно" - това отдавна го правят от Subaru
  • #2
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    А 7 места кога.Вече почти всички предлагат тази опция,а Хонда за пореден път са неадекватни.Язък им за страхотната техника,двигатели,надеждност и качество.Много,много жалко.Мислех да се обзаведа с този прекрасен автомобил,но щом не ми предлага повече места ще избера Кашкай.Друго не ми остава макар,че Хондата повече ме кефи.
  • #1
    38 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Качество, практичност, иновации, комфорт, динамика, надеждност.Това е ХОНДА това е СИЛАТА НА МЕЧТИТЕ.И както се казва в една тяхна реклама:Не е ли хубаво когато нещата просто работят?