IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi възроди два модела от миналия век

Седаните са плод на сътрудничеството с Nissan и Infiniti

Mitsubishi възроди два модела от миналия век

Компанията Mitsubishi възражда два модела, от които се бе отказала още в края на миналия век. Седаните Proudia (на снимките) и Dignity, които би трябвало да станат новите флагмани на японската марка, се появяват на бял свят благодарение на сътрудничеството с Nissan и Infiniti.
Mitsubishi възроди два модела от миналия век
Всъщност Mitsubishi Proudia (името е комбинация от "proud" - горд, и "diamond" - диамант) е почти пълно копие на Infiniti M, от който се отличава само по предната броня, решетката на радиатора и ембемите. Вторият нов модел Dignity пък е базиран на хибрида M35h LWB (дълга база), който Infiniti произвежда за китайския пазар. Затова и Dignity се счита за по-луксозен седан от Proudia.

За Proudia се предлагат 3.7 литров, V6 мотор с мощност 333 к.с. и 363 Нм, както и 2.5 литров също V6 двигател с мощност 225 к.с. По-силната версия е достъпна със система за задвижване на четирите колела. На свой ред Dignity взаимства хибридния агрегат на Infiniti, който обединява 3.5 литров V6 с мощност 306 к.с. и електромотор с мощност 68 к.с.

И двата модела вече се предлагат на пазара в Япония, като цената за Proudia стартира от 40 700 евро, а за Mitsubishi Dignity - от 85 000 евро. Все още не е ясно дали двата модела ще се продават на други пазари.
 

0 от 500
  • #3
    16 rate up comment 2 rate down comment
    бб ( преди 11 години )
    Не копират. Най-вероятно колата се произвежда от Инфинити, а Митсубиши просто слагат тяхната емблема. Нещо като ишлеме. И едните са доволни, че разширяват гамата предлагани автомобили и другите са доволни, че произвеждат и продават колите си. Това е симбиоза. Няма лошо. А и колата изглежда много добре. Предполагам и технически е на високо ниво щом е на Инфинити. Има много други примери за общи модели на няколко фирми.
  • #2
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Не съм съгласен с теб! Изглежда по-различно. Едва ли ще е като Инфинити. Все пак не видях и нищо от интериора, но външно е по-различно. Митсубиши имат доста експериментални модели и поне ще се пробват... може пък да стане!
  • #1
    7 rate up comment 6 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    е почти пълно копие на Infiniti M, ....какъв е смисълът да копираш съществуващ модел ...просто още едно еднотипно Японско производно...