IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Adam без камуфлаж

Първи снимки на новия конкурент на Fiat 500 и Mini Cooper.

Opel Adam без камуфлаж

Opel Adam без камуфлаж
За новата компактна, шикозна кола на Opel се знаеше единствено, че ще приеме името Adam и ще бъде официално представена в Париж през септември. Формите на возилото бяха забулени в дълбока тайна, тъй като до този момент Adam бе сниман единствено със значителен камуфлаж.

Днес обаче в интернет се появиха снимки на колата без каквото и да е било маскировка. Те са разпространени от испанския сайт Autofacil, като според информацията са направени по време на снимките на реклама на модела. На фотографиите са хванати четири коли, всяка от които с различна тема с два основни цвята. Очаква се, когато Adam стъпи на пазара, да предлага сериозни възможности за персонализация, каквито предлагат и конкурентите му в лицето на Fiat 500, Citroen DS3, Volkswagen Up! и Mini Cooper.
Opel Adam без камуфлаж
Вече се знае, че дължината на Opel Adam е 3.7 метра, което го прави с около 15 см. по-дълъг от Volkswagen Up! и го приближава до размерите на Mini Cooper с три врати. В дизайна пък се забелязват уникални за марката форми, раздути арки на кланиците, джанти с голям размер и отличителен покрив, които придават на колата изявена спортна осанка.
Opel Adam без камуфлаж
Все още няма информация за двигателите, които ще задвижват Adam. Сред тях обаче ще присъстват бензинови и дизелови турбо-двигатели с три цилиндъра. Един от тях вероятно ще бъде 1.0-литров бензинов мотор с директно впръскване на горивото, който ще изисква средно по около 3.5 л/100 км, и ще отделя в атмосферата под 100 г/км вредни емисии СО2. Планира се също така и „заредена” версия, както и модел с електрически двигател.

Opel Adam (основателят на Opel се казва Адам Опел) ще се произвежда във фабриката в Айзенах, като се предвижда от конвейра да слязат около 90 000 бройки за година. Цената на модела ще бъде под 10 000 евро.
Opel Adam без камуфлаж
Opel Adam без камуфлаж
Opel Adam без камуфлаж

Тагове: opel adam
0 от 500
  • #4
    23 rate up comment 4 rate down comment
    do XAX ( преди 11 години )
    бате Адам се казва създателят на Опел, по-точно се казва Адам Опел. Отделно че една жена би седнала с удоволствие в един Адам, този модел е за жени!!!
  • #3
    5 rate up comment 11 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    Първо името не подхожда на малка женска кола , второ очевидно Стефан доста го е яд на Ауди , и трето дизайна на колата е детски наивен , но все пак става дума за моден аксесоар.....дизайна явно не е важен...
  • #2
    15 rate up comment 11 rate down comment
    Стефан ( преди 11 години )
    Фантастичен мъник, елегантна линия на покрива, дано добрия дизайн да продължава и вътре. Ауди опитаха с А1 но 500 го сдъфка за закуска - все пак става дума за моден аксесоар.
  • #1
    9 rate up comment 11 rate down comment
    xax ( преди 11 години )
    abe kak 6e go krustite adam be bahti