IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Adam без камуфлаж

Първи снимки на новия конкурент на Fiat 500 и Mini Cooper.

Opel Adam без камуфлаж

Opel Adam без камуфлаж
За новата компактна, шикозна кола на Opel се знаеше единствено, че ще приеме името Adam и ще бъде официално представена в Париж през септември. Формите на возилото бяха забулени в дълбока тайна, тъй като до този момент Adam бе сниман единствено със значителен камуфлаж.

Днес обаче в интернет се появиха снимки на колата без каквото и да е било маскировка. Те са разпространени от испанския сайт Autofacil, като според информацията са направени по време на снимките на реклама на модела. На фотографиите са хванати четири коли, всяка от които с различна тема с два основни цвята. Очаква се, когато Adam стъпи на пазара, да предлага сериозни възможности за персонализация, каквито предлагат и конкурентите му в лицето на Fiat 500, Citroen DS3, Volkswagen Up! и Mini Cooper.
Opel Adam без камуфлаж
Вече се знае, че дължината на Opel Adam е 3.7 метра, което го прави с около 15 см. по-дълъг от Volkswagen Up! и го приближава до размерите на Mini Cooper с три врати. В дизайна пък се забелязват уникални за марката форми, раздути арки на кланиците, джанти с голям размер и отличителен покрив, които придават на колата изявена спортна осанка.
Opel Adam без камуфлаж
Все още няма информация за двигателите, които ще задвижват Adam. Сред тях обаче ще присъстват бензинови и дизелови турбо-двигатели с три цилиндъра. Един от тях вероятно ще бъде 1.0-литров бензинов мотор с директно впръскване на горивото, който ще изисква средно по около 3.5 л/100 км, и ще отделя в атмосферата под 100 г/км вредни емисии СО2. Планира се също така и „заредена” версия, както и модел с електрически двигател.

Opel Adam (основателят на Opel се казва Адам Опел) ще се произвежда във фабриката в Айзенах, като се предвижда от конвейра да слязат около 90 000 бройки за година. Цената на модела ще бъде под 10 000 евро.
Opel Adam без камуфлаж
Opel Adam без камуфлаж
Opel Adam без камуфлаж

Тагове: opel adam
0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    A1 е премиум малък автомобил, най-отгоре. Под него е мини. Под него идва фиат 500. А под фиата идва ФВ ъп. Под ФВ ъп идва братовчед му шкода ситиго, с който реално ще се конглокира този модел. При цена около 14 хил лв за нашия пазар. На запад всички малки и евтини коли под 25 хил лв са на по-високи цени, средно между 5-10 хил лв отгоре.. Така че и цените, които биха обявили за този мъник, не са тези които ще бъдат у нас. Като цяло симпатичен мъник :)
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Разчитат на ниски цени и добра визия
  • #12
    2 rate up comment 3 rate down comment
    eddie ( преди 11 години )
    Малииии! Има да гони Фиатчето- къде е по-сладко!!!
  • #11
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Stateff ( преди 11 години )
    Очевидно е, откъде са взети главните черти в дизайна на т.нар. Адам. От общия силует лъха на Fiat 500, таванът в различен цвят - Mini, Audi A1, дажанти придаващи злобен спортен дух - Audi A1, фарове за мъгла качени в горната част на бронята в стил Nissan Juke. Жалка картинка...
  • #10
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Само не разбрах как ще конглокира Мини и Фиат 500 при условие,че последните две са два пъти+ по-скъпи.Не са в един цениви клас.Все едно Опел Астра да конглокира Ц-клас или:бмв 3.
  • #9
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    geiski e adama,hah
  • #8
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Какви германчета ти въртят из главата бе пич?Опел е собственост на американските евреи бре.
  • #7
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Копират яко дизайна на 500 особенно острани е 1 към 1 . Какво да правят германчетата, купуват от тях двигатели сега и дизайна да изкопират... *** защо направо не си продадат акциите на фиат и да им се свърши драмата. Да отидат там където хората правят наистина коли ...
  • #6
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    vesela e!
  • #5
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Вагнер ( преди 11 години )
    Адам Опел-чист евреин.