IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шеф на Tesla си купи първия Model S

Стив Джовертсън платил електромобила още преди 3 години

Шеф на Tesla си купи първия Model S

Официалната дата на пускането в серийно производство на дългоочквания седан, задвижван с електричество - Tesla Model S, е 22 юни. Първият автомобил обаче вече има своя собственик и това се вижда от снимките, на които машината е с регистрация от Калифорния.
Шеф на Tesla си купи първия Model S
Електромобилът принадлежи на инвеститора и член на Борда на директорите на Tesla Motors Стив Джовертсън. Оказа се, че той е подписал чека за купуване на първия Model S още преди 3 години. По този начин Джовъртсън задмина дори изпълнителния директор на компанията Елън Мак, който е собственик на първия напълно електрически Tesla Roadster.

Купеният от Джовертсън модел е напълно окомплектована версия Signature Series с най-мощния двигател, с който се предлага Model S – 85 кВт/ч. Тази модификация ускорявяа от 0 до 100 км/ч само за 4.4 секунди, с което може да засрами голяма част от конкурентите си с бензинови мотори. Да не говорим, че нито един от тях не може да предложи две допълнителни детски столчета.
Шеф на Tesla си купи първия Model S
Tesla планира сериозна мащабна рекламна акция на Model S. В продължение на 45 дни след пускането му на пазара на 5000 души ще имат възможността да тестват електромобила.

 

Тагове: model s
0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    a ako sprat v teb?
  • #11
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Стефан ( преди 11 години )
    При челен удар тези столчета са доста по-безопасни.
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    evala za postijenieto, dizayna e vduhnoven ot drugi prozivoditeli, no e dobur, ama seriozno - kakuv tapet trqbva da si za da si slojish deteto na tezi sedalki v bagajnika?! :D :D
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тези столчета са само заради данъчните облекчениея. На всички е ясно, че никой няма да остави детето си там.
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 11 години )
    Това с двете столчета в багажника е нещо, което се среща в рекламите на американски автомобили в САЩ през миналия век - между 1950 и 1970 година. Бях изненадан като европеец от това, че даже са обърнати на обратно на посоката на движението тези столчета, но явно за там не е необичайно.
  • #7
    10 rate up comment 1 rate down comment
    ( преди 11 години )
    "най-мощния двигател, с който се предлага Model S 85 кВт/ч."Хайде, пак счупихте глупомера! За пръв път чувам за двигател, който е ограничен във времето :D Какви хора работят в тази медия, след като си нямат елементарно понятие за мощност, което е основно в характеристиката на всеки автомобил.А това, което наричате детски сторчета според мен са допълнителни седалки. Как ще си сложитите 2-годишното дете в багажника, възможно най-далеч и с гръб към вас? Малко трябва да се мисли !!!
  • #6
    31 rate up comment 1 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 11 години )
    Ускорение от 0-100км/ч. - 4.4с., макс скорост - 210 км/ч., макс пробег с едно зареждане - 482 км., 3 години гаранция или 80 000 км. + 8 години и неограничен прогбег на батерията, опция за 7 места (последните две седалки се демонтират много лесно, но може да ги поръчаш за данъчно облекчение), цена $103 000 за най-мощният модел с всички възможни екстри (а те не са никак малко). Какво повече ви трябва?!? Искахте електромобил с голям пробег - ето ви, че даже е и семеен, и луксозен, и спортен.
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    DOKO ( преди 11 години )
    AKO PI6ETE cenata i PRIKAZKATA 6TE SVAR6I
  • #4
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    До автотите на статията - с "кВт/ч." се бележи не мощност, а капацитет.
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Всичко е страхотно ама тези 2 столчета развалят пейзажа. Първо колко годишни деца ще се сгънат там? Второ тия деца направо ще получат клаустрофобия затворени и изолирани в такава малка кутийка, като в клетка. По-добре да си беше нормален багажник.