IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW e най-авторитетната марка в света

Баварците изпревариха лидерите от миналата година Google и Apple

BMW e най-авторитетната марка в света

Германският автомобилен гигант BMW излезе начело в „2012 Global Rep Track” – рейтинг за най-авторитетните и уважавани компании в света, изготвян от консултантската организация Reputation Institute. Баварците изпревариха лидерите от миналата година Google и Apple.
BMW e най-авторитетната марка в света
Ето как изглежда първата десетка:

1.BMW
2. Sony
3. The Walt Disney Company
4. Daimler (Mercedes-Benz)
5. Apple
6. Google
7. Microsoft
8. Volkswagen
9. Canon
10. LEGO Group

BMW e най-авторитетната марка в света
За изготвянето на рейтинга на първите 100 най-популярни и авторитетни компании експертите от базиращия се в Ню Йорк Reputation Institute са провели проучване между 100 000 потребители в 15 страни от цял свят.

Избраните за анкетата държави са Австралия, Бразилия, Канада, Китай, Франция, Германия, Индия, Италия, Япония, Мексико, Русия, Испания, Южная Корея, Великобритания и САЩ.


В първата стотица са влезли още някоко представители на автомобилната промишленост или свързани с нея компании:

17. Michelin
22. Honda Motor
27. Goodyear
34. Bridgestone
37. Toyota
41. Pirelli
62. Nissan Motor
88. Suzuki Motor
96. Hyundai

Тагове: reputation institute
0 от 500
  • #6
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Точно в това е проблема,че страните са с най-многото население и тези 100хил.души са никакъв %,за да може изследването да бъде поне малко обективно.Сметни колко % са 100 000 от около 5 млрд.0,5% са това.Какви изводи могат да се направят от това?Никакви!Дори и 1% няма.Както и да е,важното е да има хора да вярват на такива световно-неизвестни компании за изследвания.
  • #5
    16 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    "Тойотките" моето момче са най-скъпия автомобилен бранд в света,а от тази година и най-големият отново производител на автомобили в света.Друго да ти кажа ли за "Тойотките" или толкова ти стига.ВАГените само в такива измислени изследвания можеш да ги видиш на челните места.В реалните условия те са предимно по сервизите.Ако не ти се вярва виж репортите на ТЮФ,АДАС,ДЕКРА и тестовете на АутоБилд.
  • #4
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    вярно че в 15 страни, но виж в кои страни само. В страни в които се намира около 75% от населението на планетата. И са най-силните икомомики на континентите си.
  • #3
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Поредното тъпо изследване без абсолютно никакво значение за никой.Били напраравили запитване.Хахаха,майтап.Каква група хора са питали,кой слой на обществото,професии,мостоживеене и т.н. неща,които са особено важни.Бройката от 100 хил.души от 15 страни е пренебрежително малка,за да се правят каквито и да били изводи.Всичкото е направено,за да се усвоят една сума пари от фирма за проучвания.Това е.Отделно,че ги няма едни от най-големите и известни компании.Къде е МакДоналдс примерно?
  • #2
    12 rate up comment 3 rate down comment
    бб ( преди 12 години )
    Браво бе! Има ги всеобщите "любимци" в този форум - Хюндай. На 96 място са. Какво ще кажете за багажника, а!? ;) А сега по-сериозно. Лично аз съм изненадан от това, че Майкрософт едва сега влиза в 10-ката. Също така ме изненадва твърдото 3 място на Дисни. А Гугъл и Епъл са много по-масови компании от БМВ, защо са изпаднали толкова, не знам. Самсунг също са доста силни и масови, тях пък защо ги няма...
  • #1
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Nando ( преди 12 години )
    3 немски автомобилни компании в десетката!Не сме и очаквали друго!Май не само перничани са фенове на VW:))