IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW e най-авторитетната марка в света

Баварците изпревариха лидерите от миналата година Google и Apple

BMW e най-авторитетната марка в света

Германският автомобилен гигант BMW излезе начело в „2012 Global Rep Track” – рейтинг за най-авторитетните и уважавани компании в света, изготвян от консултантската организация Reputation Institute. Баварците изпревариха лидерите от миналата година Google и Apple.
BMW e най-авторитетната марка в света
Ето как изглежда първата десетка:

1.BMW
2. Sony
3. The Walt Disney Company
4. Daimler (Mercedes-Benz)
5. Apple
6. Google
7. Microsoft
8. Volkswagen
9. Canon
10. LEGO Group

BMW e най-авторитетната марка в света
За изготвянето на рейтинга на първите 100 най-популярни и авторитетни компании експертите от базиращия се в Ню Йорк Reputation Institute са провели проучване между 100 000 потребители в 15 страни от цял свят.

Избраните за анкетата държави са Австралия, Бразилия, Канада, Китай, Франция, Германия, Индия, Италия, Япония, Мексико, Русия, Испания, Южная Корея, Великобритания и САЩ.


В първата стотица са влезли още някоко представители на автомобилната промишленост или свързани с нея компании:

17. Michelin
22. Honda Motor
27. Goodyear
34. Bridgestone
37. Toyota
41. Pirelli
62. Nissan Motor
88. Suzuki Motor
96. Hyundai

Тагове: reputation institute
0 от 500
  • #26
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Дали нямаше да пише VW груп както на другите марки, ако влизаха а ? Замисли се и скрий комплексите. А чакай фен на VW да мисли... извинявай ако съм те обидил.
  • #25
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Под Фолксваген влизат Марките Ауди,Бентли,Бугати,Ламборджини,Порше...! Всичко! Както и при БМВ влизат Ролс Ройс и Мини. За това не се споменават. Дори като дават продажбите на БМВ не пишат от коя марка колко бройки а направо продажбите на БМВ общо. Както при Тойота в класацията не влиза Лексус и при Хонда АКУра, като и при Хюндай не влиза КИА. Логично Уотсън.
  • #24
    6 rate up comment 4 rate down comment
    до селския (сенител) ( преди 12 години )
    хахаха, нали миризма, за поредния провал на трошьота и компания все трябва да има някакво извинение... ^^ Единственото извинение че са трошки, че са неиновативни и че хората не ги искат - това са фактите на което и да е проучване..
  • #23
    6 rate up comment 3 rate down comment
    До Cenitell ( преди 12 години )
    Пише запитани са потребителите а не децата. Продължавай да си внушаваш, че са питали деца, така може да се успокояваш, че не си единствения, който не разбира от марки на коли.
  • #22
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    В първата десетка БМВ,Мерцедес,Фолксваген. Големите немски производители на коли, де ги Хюндаяджиите и Тойотаджиите, където разправяхе, че Българина не разбирал от коли а се хвърлял на марките с отминала слава. Оказа, се че в най-развитите страни в света изобщо не им е минала славата на немците а напротив расте с всяка година. Ако в изследването не бяха правили запитване в Южна Корея, Хюндай нямаше да са последни в класацията а изобщо нямаше да са в нея.
  • #21
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Rer ( преди 12 години )
    Пичове, не че нещо ... ама не е трудно да се сетиш , че Фослваген там заради Ауди , Порше и Ламборгини , те са под тхния бранд ;)
  • #20
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Предполагам,че това е класация на най-популярните всред анкетираните по произволен принцип-затова ,запитаните деца са казвали Лего и Уолт Дисни,геймърите Интел и Сони, семейните-разбира се Канон,тийнейджърите-Епъл ,а всички от деца все са слушали за БМВ и Мерцедес. Затова ги няма и повечето високотехнологични фирми.
  • #19
    3 rate up comment 3 rate down comment
    CSL ( преди 12 години )
    как какво,не четеш ли?? по-търсени са от играчките ...
  • #18
    8 rate up comment 7 rate down comment
    rraptor ( преди 12 години )
    Лелее.. Авторитети, работи... И кво и е авторитетното на БМВ? Че са печатница за пари каквито са всички останали преди нея? Аз като гледам си е баш така! С кво толкова са авторитетни, не ми е ясно! Да не спасяват планетата? :D Продават си трошките за големи пари на хората! И всичко е просто една мода! ;)
  • #17
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Аз пък приятели с Ауди нямам и за това си пийвам биричка и си гледам мачовете на спокойствие.Те само дюзите да им бяха проблема с мед да ги намажеш.