IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW e най-авторитетната марка в света

Баварците изпревариха лидерите от миналата година Google и Apple

BMW e най-авторитетната марка в света

Германският автомобилен гигант BMW излезе начело в „2012 Global Rep Track” – рейтинг за най-авторитетните и уважавани компании в света, изготвян от консултантската организация Reputation Institute. Баварците изпревариха лидерите от миналата година Google и Apple.
BMW e най-авторитетната марка в света
Ето как изглежда първата десетка:

1.BMW
2. Sony
3. The Walt Disney Company
4. Daimler (Mercedes-Benz)
5. Apple
6. Google
7. Microsoft
8. Volkswagen
9. Canon
10. LEGO Group

BMW e най-авторитетната марка в света
За изготвянето на рейтинга на първите 100 най-популярни и авторитетни компании експертите от базиращия се в Ню Йорк Reputation Institute са провели проучване между 100 000 потребители в 15 страни от цял свят.

Избраните за анкетата държави са Австралия, Бразилия, Канада, Китай, Франция, Германия, Индия, Италия, Япония, Мексико, Русия, Испания, Южная Корея, Великобритания и САЩ.


В първата стотица са влезли още някоко представители на автомобилната промишленост или свързани с нея компании:

17. Michelin
22. Honda Motor
27. Goodyear
34. Bridgestone
37. Toyota
41. Pirelli
62. Nissan Motor
88. Suzuki Motor
96. Hyundai

Тагове: reputation institute
0 от 500
  • #36
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Абе като гледам пише потребителите а не баби. Едва ли на някоя баба и говори нещо Майкрософт, Канон, Лего, Даймлер... а те са в топ 10. Според мен и в България класацията при автомобилите щеше да е такава. Няма какво да се лъжем. БМВ,Мерцедес,Ауди,Порше,Ролс Ройс,Ламборджини,Бентли,Бугати,ФВ са добри марки. Жалко ФИАТ не го виждам защото те имат една страхотна фирма Ферари. Но може и да не са публикували всички автомобилни компании в тази класация. Или по-точно да се надяваме.
  • #35
    6 rate up comment 5 rate down comment
    добра новина ( преди 12 години )
    Добра е ведра новина.Светът все още е нормален и харесва БМВ,МБ и VW !
  • #34
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Естествено това че са съюз и си помагат при моделите е съвсем нормално, имат изгода да се продават колите на другата компания, защото на края прибират дивиденти. Но не ги прави една компания а просто съюз между две компании.
  • #33
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Тази класация е само с любопитно значение!Запитвани са потребители,а не експерти-ученици,безработни,бизнесмени,селянки,учени,неграмотни и т.н.Например в класацията от 2008 г. "великата" ТАТА е на 6 място,а БМВ-на 88-мо.А ФВ изобщо не го видях в 100-те. По случаен принцип-когото са питали и каквото му е хрумнало, една баба на село би казала "Беларус"-че много яко орат1 Хаха и си е права.
  • #32
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Мога да падна от смях като чета *** въпроси. Рено-Нисан не са една компания а са алианс. Което значи съюз между две компании. Всъщност съюза се състои в това, че и двете компании са купили част от акциите да другата и по-този начин прибират част от печалбата на другата компания. Рено мисля че държат към 40% от акциите на Нисан а Нисан мисля че са купили 10-15% от акциите на Рено. Само за справка ФВ държи 20% от Акциите на Сузуки, но това не го прави една компания със Сузуки. Не бъркай нещата.
  • #31
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Най-авторитетна да се чете като "Хванала най-много балъци" :) Ей тия купе-купе версии много ги харесват бе мухаха
  • #30
    4 rate up comment 3 rate down comment
    бб ( преди 12 години )
    В такъв случай как ще обясниш62. Nissan Motorа не Рено?
  • #29
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Превод на статията за които виждам че пак не са разбрали какво пише в статията""2012 Global Rep Track рейтинг за най-авторитетните и уважавани КОМПАНИИ в света, изготвян от консултантската организация Reputation Institute.""Компания:/превод за по-глупавите/съвместно предприятие, търговско дружество.Компания БМВ включва марките/БМВ,Ролс Ройс,МИНИ/, Компания Фолксваген включва марките /Бугати,Бентли,Порше,Ламборджини,Ауди,ФВ,Шкода,СЕАТ,Дукати,Скания/
  • #28
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Е то нали трябва да има и ***, иначе как щяха да съществуват марки като Хюндай. *** чете едно но разбира друго. Важното е че в развитите страни хората са умни и знаят кое е хубаво и кое е ***. А за глупаците има евтини рекламки от рода 5 години гаранция не 7-години гаранция, дори 10 години гаранция и само 16000лв. или дневна вноска от 1лв. и караш нова кола.... А накрая нито колата кола, нито гаранцията гаранция..
  • #27
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Никой не крие комплекси, просто си *** и не четеш статията. ПИШЕ "най-авторитетните и уважавани компании в света" а не марки. Това е бранд класация на компании а не на марки. А под една компания може да има много марки.Това че в компанията Фолксваген влизат и Ауди и Порше и Бентли,Ламбо и т.н. е друг въпрос. Но именно тези марки изграждат, имиджа на ФВ известен факт е че само Ауди носи 50% от печалбата на компания Фолксваген. Приеми факта че Немските правят хубави коли и не си измисляй глупости.