IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota си търси нови партньори

Японците обявиха готовност да си сътрудничат с други производители

Toyota си търси нови партньори

Ръководството на концерна Toyota обяви задоволството си от сътрудничеството си с колегите от Subaru, благодарение на което на света се появи купето със задно задвижване GT86. Сега японците се надяват да си намерят нови партньори, с които да осъществят бъдещи проекти.
Toyota си търси нов партньори
За Toyota подробно сътрудничество не е новост. Заедно с френския алианс PSA японците участваха в създаването на малолитражката Aygo, която се появи още като Citroen C1 и Peugeot 107. Съвместно с General Motors бе създаден Toyota Matrix, който се появи и като Pontiac Vibe.

„Открити сме за нови съвместни проекти с други компании - обяви пред Autocar Тецуя Тада, който ръководи създаването на Toyota GT86 / Subaru BRZ. – Вярваме, че с притока на свежа кръв отвън нашите инженери ще могат да създадат нещо наистина изключително”.

Според Autocar Toyota и Subaru съвсем скоро ще пуснат и открита версия на GT86 / BRZ. Освен това японският концерн не изключва участието си в разработката на следващото поколение на Aygo/107/C1.

Тагове: psa gt86
0 от 500