IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кръгово та свят да ти се завие

Едно от най-сложните кръстовища в света е във Великобритания

Кръгово та свят да ти се завие

Едно от най-сложните, поне на пръв поглед кръстовища, се намира във Великобритания. Това е Magic Roundabout край град Суиндън и е построено през 1972 г. А през 2009 г. официално бе обявено за "най-плашещото преминаващите кръстовище във Великобритания". Ето как изглежда схемата за преминаване:
Кръгово та свят да ти се завие
Ясно се виждат 6 улици, които вливат в кръстовище, състоящо се от цели 6 кръгови движения, в които шофьорът може да си докара доста неприятности, ако не гледа знаците и не внимава за пътната маркировка.

Ето и какво предупреждение са поставили властите по подстъпите към Magic Roundabout:
Кръгово та свят да ти се завие
Всичко май е ясно и това се вижда от тази снимка, направена от птичи поглед. От нея личи, че британците спокойно се ориентират в обстановката и минават през кръговите без особени проблеми.
Кръгово та свят да ти се завие
В столицата на Русия - Москва, също има подобно кръстовище, което може да изправи косите на мнозина. Това е "Таганския Площад", където неопитният водач или този, който не е минавал през него, трудно може да се ориентира. Движението изглежда просто хаотично.
Кръгово та свят да ти се завие
Като цяло проблемите с преминаване през подобни кръстовища всеки решава по различен начин. Много от шофьорите прибягват до услугите на електронни устройства, някои от които показват на шофьора напълно реалистична картинка с указание за нужното направление, като се появява всеки път, когато автомобилът се доближи до кръстовище например.
Кръгово та свят да ти се завие

Още по темата:
Кръговото движение - кошмар за американците

0 от 500
  • #4
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Toва английската пътна инфраструктура като организираност е една от най-лошите в целия свят, от опит мога да кажа че нашите шофьори пък изглеждат като професионални пред икуфелите английски сър-ове. Няма такава залумпена нация на пътя..пък и със самочувствие!
  • #3
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Аззз ( преди 11 години )
    Ходя често по работа в Англия,но никога не карам там.Знам че доста хора не им пречи обратното движение,но за мен е ад.Не се имам нито за много добър,нито за слаб шофьр,но просто ме е страх да карам там.Иначе и 2-те посочени кръстовища са кошмар-в София на Руски Паметник няма ден без да има катастрофа-не знам как се оправят хората,които са без GPS-и там?!?!
  • #2
    25 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 11 години )
    Свят ми се зави!
  • #1
    21 rate up comment 0 rate down comment
    Slav78 ( преди 11 години )
    Ужас.