IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е възродения Alpine на Renault

Базираният на Megane Trophy суперкар разполага с 400 к.с.

Това е възродения Alpine на Renault

Това е възродения Alpine на Renault
Френската Renault представи официално концептуалното спортно возило Alpine A110-50. Автомобилът се явява наследник на легендарното купе Alpine Renault A110 Berlinette, което произвеждахме у нас под името Bulgaralpine.

Новият автомобил се появява точно 50 след неговия предшественик и също като него притежава уникален дизайн и сериозни качества. Alpine A110-50 е базиран на спортното купе Mégane Trophy и е продукт на Renault Sport Technologies.

Моделът разполага с карбоново тяло и дизайн, зает от концепцията DeZir. От нея го отличават най-вече отворът за въздух на покрива, новия капак на двигателя, масивното задно крило и кръглите LED светлини, които напомнят на тези при оригинала. Кабината е с минималистичен дизайн, като разполага с тапицерия от алкантара, спортни седалки и предпазна клетка (roll cage).
Това е възродения Alpine на Renault
Задвижването е поверено на 3.5-литров V6 бензинов двигател, който генерира 400 к.с. и 422 Нм. Той е куплиран със секвенционална трансмисия със шест степени, която задвижва задните колела, посредством диференциал с ограничено приплъзване.

Не са известни динамичните показатели на машината, но се знае, че тя разполага с адаптивно окачване, спортна спирачна система и вградени пневматични крикове за лесно обслужване. Разпределението на тежестта на возилото е в съотношение 47.8/52.2 в полза на задния мост. 

Не е известно дали се планира серийно производство на концептуалния модел, посветен на половин вековния юбилей на Alpine Renault A110. Според френските медии има две възможности - или прототипът ще стане уникален по рода си спортен автомобил, който ще бъде пуснат в много малка серия, или ще тръгне по пътя на Alfa Romeo 4C. Във втория вариант се очаква производството на около 15 000 екземпляра.

0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Това анимация ли е бе ***?
  • #8
    6 rate up comment 8 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    боже какви болни мозъци има на тоя свят, боже.и защо ли всички са комплексари с френски или корейски коли. хахахаха
  • #7
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Иво ( преди 12 години )
    както обикновено, рено ситроен и пежо правят някакъв луд красив уникален концепт, накрая на пазара пускат няква окастрена каруца, винаги така правят
  • #6
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не можело да се мери с Хюндай-КИА. Естествено че не може. Хюндай-КИА може да се мери с ТАТА, Тойота и с Великата стена. Всички останали марки са ориджинал. Цялата планета се усмихна като видя плановете на държавния корейски концерн да бори моделите на БМВ с реплики на БМВ. Както и китайските напъни да предложат конглокент на Ролс Ройс, който се оказа реплика на Ролс Ройс. Всъщост като се замисля май Корейците и китайците нямат собствен модел и всичките им модели са реплики на други марки.
  • #5
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    като ще ни показват анимирано клипче, поне да бяха наели ЕА геймс да го направят по-хубаво. Това е новото рено алпин и долната анимация
  • #4
    10 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Рено винаги е била класна марка, може да не може да се мери с немските марки коли, може да не с класата на иналианските спортни марки, но определено е много по-добра марка от Тойота, Хюндай,Нонда,КИА и тем подобни.
  • #3
    16 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Смешен си ти
  • #2
    10 rate up comment 18 rate down comment
    Хаха ( преди 12 години )
    Смешно сравнение. R8 излезе преди 6 години, а това тука където го гледаш няма да види бял свят.
  • #1
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Невероятен!