IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Евтини колани правят задната седалка опасна

Сигурността се оказва лукс.

Евтини колани правят задната седалка опасна

Евтини колани правят задната седалка опасна
Задните седалки на автомобилите не са по-безопасни от предните, дори напротив. Оказва се, че заради по-евтините предпазни колани задните места в автомобилите носят по-голям риск от сериозни наранявания при катастрофа, разкрива разследване на DW (Дойче Веле).

Това се потвърждава и от статистиката за катастрофи на ADAC, която показва, че седящите на задните места в колата имат по-сериозни наранявания в областта на торса, от седящите на предните седалки.

Причината е, че масово производителите на автомобили поставят предпазни колани с обтегачи само на предните места. Задните оборудват с обикновени - заключващи се.

Изключение правят марките Volvo и Mercedes, както и луксозни автомобили като Audi A8 и Volkswagen Phaeton. За останалите (не луксозни) коли на пазара предпазните колани с обтегачи за задните седалки се предлагат в допълнителното оборудване.

Подобна "екстра" за задните седалки би оскъпила колите с по около 140-150 евро, при масово производство, сочат резултатите от проучването на Дойче Веле. Нищожна сума на фона на цената на един нов автомобил.

Още по-нелогичното в случая е, че при краш-тестовете на Euro NCAP няма категория за наранявания на възрастни, седящи на задната седалка. Оценяват се единствено нараняванията по "дъмитата" (манекени) в детските столчета. Причината е, че според производителите и изпитателите, задната седалка се използва сравнително рядко от възрастни.
Евтини колани правят задната седалка опасна
*При катастрофа, предпазният колан с обтегач придърпва тялото към сделката и по този начин значително намалява нараняванията. Заключващият се колан (блокира при рязко опъване) не бива да бъде бъркан с този с обтегач.

Тагове: euro ncap
0 от 500
  • #26
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Началника ( преди 11 години )
    доше, не четеш. Нали ти казах със сходни мотори?! Екстрите няма да ги добавям, понеже тогава цените ще хвръкнат доста нагоре.Lexus LS460 с 381к.с. - 149.900 лв730d е само със 245коня, така че отпада.BMW 750i с 407к.с - 181.910 лв.Audi A8 4.2FSI с 372к.с - 185.137 лв.M-Benz S500 с 435к.с - 196.276 лв.Ясно е че са по-скъпи, но за разлика от лексус предлагат и по-слаби и по-евтини модификации. Наистина бях изумен че има s-ка за 120 хил без ддс!
  • #25
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Eх, началник, да пишеш за марка която не познаваш е признак на унизително интелектуално ниво. Но унизителното интелектуално ниво е необходимост за да си фен на немските талиги. А сега да повторим упражнението при по-големите модели: Lexus LS460 - 149900 лвBMW 730d - 146340 лвAudi A8 3.0 TDI - 141341 лвMercedes S250CDI - 142860 лвЩе кажеш Лексуса е с V8, пък другите с малки тракащи дизелчета - ами така е, и точно по това се отличават качествената лимузина от жалките имитации.
  • #24
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Началника ( преди 11 години )
    Олеле какъв ***, сравнява ми бенц А класа и А1 с напудрена трошьота ама от среден клас! Момче, вземи се в ръце. Все едно да ми сравняваш поло, астра и S-класа. Дай нещо реално, с- класа със А6 и там аналога на лексус. Не съм запознат с тази примитивна марка, иначе щях да ти дам и модел. И бъди сигурен че като ги направиш с сходни двигатели и сходни екстри винаги европейското ще е по-скъпо. Защото европейското дава имидж, точно като италианския костюм.
  • #23
    1 rate up comment 1 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    Хахаха. бил бил баровец. мухахаха. това е вица на годината. Точно това не можеш да разбереш, драги ми селянино. Има огромна разлика между това да си баровец и това да имаш пачки. Бил винаги е бил нормален човек, носи номрални дрехи, кара нормални коли и не се впечатлява по лукса. Така че е възможно да кара лексус -напудрена тойота на ниска цена. Но всеки истински баровец никога не би заложил на японски кошник. А, доше, стига с този принц. Той е единствения който кара лексус. Кажи още един? Няма!
  • #22
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До Началника ( преди 11 години )
    Като те гледам как пишеш и какъв ти е изказа, мога да си те представя на бизнес среща само като пиколо на хотел, отваряшо вратите на луксозните коли, за да слязат/качват истинските бизнесмени.
  • #21
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    До смешника с италианските костюми: абе къде ги тия маркови костюми дето са по-евтини от C&A и H&M? Щото немските "премиуми" са бая по-евтинджос от Лексус:Lexus CT200h - 54900 лвBMW 116d - 47790 лвМБ А160 - 38200 лвАуди А1 1.2 TFSI - 32056 лв Големи комедианти пишете в тоя сайт, ей!
  • #20
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Принца на Монако се ожени в Лексус, за простолюдието беше наел 200 БМВ-та 7 серия. Краля на Норвегия и кралицата на Дания също са с Лексуси. Но наш *** по-добре от тях разбира коя марка е "класа" коя не е. Ха-ха!
  • #19
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ти на каква бизнес среща ще отидеш бе селъо! Ти от затънтената провнция със заплати от 700 лева на каква бизнес-среща ще отидеш,че чак се правиш на знаещ. Баровците карат и Лексуси, Бил Гейтс има Лексус. Никой баровец не е по-богат от Гейтс. Лекса е най-доброто. Аудито е напудрен Фолксваген.
  • #18
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Началника ( преди 11 години )
    доше, лексуса ако ще самозаключващ колан да има и палене като на бентли с гласово управление пак не лих го купил. Защото като отида на бизнес среща и всички пристигат с А8-ци, ML-и, Х6-ци, 7-ци и прочие е норвално и аз да излезна от нещо с класа. А не със смешен лексус, на който веднага ще ми се смеят че е напудрена тойотка. Така че това е проблема на лексус, сигурно не са лоши но в висшите среди си има очаквания. Както нося италиански костюм а не такъв от H&M или C&A ако това ти говори нещо..
  • #17
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    "След което си замълчаваш като ***, защото така изисква доброто възпитание." то доброто възпитание не задължава да говориш за посиране, ама карай - постигна целта си - ще си купя Лексус заради теб!