IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото BMW M3 с V6 мотор

Мощността на би-турбо двигателя ще е около 435 к.с.

Новото BMW M3 с V6 мотор

Колкото повече приближава премиерата на следващото поколение на BMW M3, която е насрочена за 2014 г., толково повече се увеличават слуховете за техническите характеристики на спортния автомобил.

Според порталите BMWblog и InsideLine, които се позовават на своя вътрешна информация от концерна, баварците се готвят да напрпавят сериозни промени в автомобила. Основната ще бъде смяна на настоящия атмосферен V8 двигател с V6, като идеята е ясна – подобряване на неговите показатели.

Мощността на мотора, който ще бъде с 2 турбини, ще бъде 435 к.с, а максималният въртящ момент 548 Нм. По-рано тази година шефът на подразделението BMW M Алберт Бирман посочи горе-долу същите параметри на мотора – мощност 450 к.с. и въртящ момент от 542 Нм.

Изображения:
Photosbmw.com

Тагове: bmw m3
0 от 500
  • #24
    9 rate up comment 2 rate down comment
    CSL ( преди 12 години )
    и не забравяите че БМВ ще го правят все пак..."М" ;)
  • #23
    4 rate up comment 7 rate down comment
    BMW ( преди 12 години )
    Не знам, може пък да направят и тази простотия с V6, но аз никога няма да си купя такова BMW.
  • #22
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Пардон бмв с Ве образен 6 цининдров е анатема. Все едно 911 да се откажат от боксеровите двигатели, които са с около 300 елемента повече от другите типове (което означава и по скъп за производство) но те продължават да си ги правят и модернизират.
  • #21
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Мерцедес обяви преди извесно време, че връщат редовите шестаци. Най малко бмв очаквам да се откажат от този тип двигатели. Разсположението на турбините м/у двете редици цилиндри е патент също на "другата" баварска марка, пък и досега те нямаха проблем с поставянето на турбини в редови двигатели. БМВ с редови 6 цилиндров е анатема, според мен не биха посмяли да го направят.
  • #20
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Снимките са фалшификат! А относно V6 двигателя, според мен ще е много по добре да върнат двигателя S54B32 , да го модернизират малко, да му сложат 2 турбини и ще стане супер машина. Двигателя е със железен блок и може да понася страхотни натоварвания за разлика от алуминия. Тоя двигател със малко подобрения има потенциал да вади поне 500-600 к.с.
  • #19
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Triforce ( преди 12 години )
    http://***.f30post.com/forums/showthread.php?t=582941
  • #18
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Triforce ( преди 12 години )
    http://***.autoblog.com/2011/09/09/bmw-patents-turbocharged-v6-engine-design/
  • #17
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Според мен аутомедия пак са разбрали-недоразбрали. БМВ едва ли някога ще направят V6. Редовият шестцилиндров двг. е най-добрият в света по мното показатели, но най-вече защото няма нужда от изравняващ вал. Неслучайно мерцедес също минават скоро на R6.
  • #16
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Абе вие си се карайте колкото искате,обаче забележете колко некадърен колаж са направили - предница от новата тройка и задница от настоящата първа серия купе.
  • #15
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Майкаааа, BMW-Das ***!Стане ли дума за германски автомобил всички го свързват с Баварския колос.