IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Passat ще има дизелов би-турбо мотор

Следващото поколение на модела на VW трябва да излезе през 2014 г.

Новият Passat ще има дизелов би-турбо мотор

Следващото поколение на Volkswagen Passat ще се появи в средата на 2014 г. и една от новостите при него ще бъде, че ще разполага с напълно нов дизелов би-турбо мотор. Това разкри Autobild.

Настоящото поколение на Volkswagen Passat

Снимка: Volkswagen

Германското издание припомня, че Passat ще бъде на новата платформа на Volkswagen - MQB и ще превъзхожда съвсем малко като габарити настоящия модел. Ще има версии седан и комби, както и CC, който максимално ще съкрати разликата между обикновения Passat и следващото поколение на Phaeton като лукс и оборудване. Спекулира се и за купе и кабриолет версии на Passat.

Все още не са ясни двигателите, с които ще се предлага машината. Според Autobild бензиновите турбомотори ще бъдат 1.4, 1.8 и 2.0 литрови TSI с мощност между 130 и 250 к.с. При дизелите новият агрегат ще бъде новият 2.0 литров biTDI (bi-turbo TDI) с мощност над 170 к.с. Сега дизеловите мотори на Passat са 2.0 литрови с мощност 140 и 170 к.с.

Другата новост ще бъде хибридната версия, която ще включва 1.4 литров TSI двигател, електромотор и литиево-йонна батерия. Общата мощност на агрегата ще бъде 170 к.с., като само на електричество автомобилът ще може да измине 50 км.

Още за следващото поколение Passat
 

Тагове: vw passat
0 от 500